Desestimat el recurs contra el polèmic pàrquing al parc de Maria Àngels Anglada de Vic

L'alcaldessa Anna Erra carrega contra l'oposició, que va demanar que s'aturés el projecte al Tribunal de Contractes, i els demana "responsabilitat"

El parc Maria Àngels Anglada de Vic.
El parc Maria Àngels Anglada de Vic. | Josep M. Montaner
24 de setembre del 2021
El passat juny, l'oposició de Vic en bloc va presentar un recurs al Tribunal de Contractes del sector públic contra el procés per construir un pàrquing soterrat al parc de Maria Àngels Anglada. Aquesta setmana el tribunal ha respost a ERC, Capgirem Vic i el PSC i ha desestimat el seu recurs. "És el resultat d'una notícia clau per al desenvolupament de la ciutat", ha destacat l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, aquest divendres al matí en una roda de premsa.

"L'oposició va comentar que era un procés amb moltes irregularitats, feien unes greus acusacions de clientelisme, que el contracte tenia grans incompliments de la normativa i incoherències, que vulnerava la llei de contractes i se li veia una mala praxi política", ha subratllat l'alcaldessa. Un cop s'ha rebutjat, Erra ha qualificat el recurs d'"atac polític i judicial a la ciutat" i com "un fort qüestionament als tècnics de la casa". "Aquesta no és manera de fer política i frenar els projectes de ciutat als jutjats és anar a contracorrent".

Tots els motius de l'oposició, desestimats
Per la seva banda, la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, ha repassat cadascun dels motius amb els quals se sustentava l'oposició i el perquè de la seva desestimació. En resum, el tribunal ha desestimat majoritàriament els motius de l'oposició perquè correspon a una "decisió organitzativa de l'Ajuntament" i que no hi ha "prova i fomentació que permeti refutar l'acció de govern".

D'altra banda, també apunta que un dels punts no forma part de contractació, que la documentació es va sotmetre a informació pública correctament, i que les millores per a la contractació per al projecte del Seminari Vell són objectives.
 

Anna Erra i Fabiana Palmero han carregat contra l'oposició pel recurs del'aparcament. Foto: Josep M. Montaner


"El recurs desestima cadascun dels ítems que expressava l'oposició i aixeca la suspensió de la contractació", ha dit Palmero, remarcant que es pot tirar endavant "el projecte de ciutat per donar activitat al centre històric". En aquest sentit, ha subratllat que això ja estava contemplat en el POUM i molts dels partits de l'oposició van votar-hi a favor.

Tant Erra com Palmero han destacat que aquest recurs ha suposat l'aturada de tres mesos del projecte. En cap cas ha tingut un cost econòmic de despesa judicial, però sí "el temps dels tècnics municipals que han hagut d'adjuntar les proves", ha apuntat la regidora. A partir d'aquí, s'aixeca la suspensió i es continua amb els passos a desenvolupar. Només faltava obrir els sobres de les ofertes per a la concessió de l'obra.

Erra demana responsabilitat a l'oposició
Aquest és un capítol més d'aquest polèmic procés que tanta polseguera ha aixecat als plenaris de Vic. Ara caldrà veure quin és el següent pas de l'oposició. Al juny, ja avisaven que en cas que es tombés el recurs no era "l'única via judicial".

En aquest sentit, l'alcaldessa de Vic s'ha preguntat quin paper vol jugar l'oposició a partir d'ara: "rectificaran i ho deixaran córrer? Depuraran responsabilitats?". "Ens sembla que ja n'hi ha prou de crear dubtes, incerteses i falsedats", ha afegit, demanant "responsabilitat i oposició constructiva" a la resta de partits del consistori.

Arxivat a