Neix un grup de suport pels encausats pels aldarulls a la comissaria de Vic

Codi33 xifra en més d'una cinquantena els osonencs investigats des del 2017

Presentació del grup de suport Codi 33
Presentació del grup de suport Codi 33 | Josep M. Montaner
Osona.com
24 de setembre del 2021
Aquest dijous s'ha presentat un nou grup de suport a persones encausades a Osona. Sota el nom de Codi33, busca crear "xarxes de solidaritat i conscienciació social i política" cap a dues persones encausades arran de les protestes contra l'empresonament de Hasél a Vic el passat 16 de febrer. Aquell dia, que es van llençar pedres a la comissaria dels Mossos i es van cremar contenidors, es van acabar detenint tres persones. En total, n'hi ha sis d'encausades.

Durant la presentació, els concentrats han denunciat la "identificació dubtosa" dels encausats i han defensat la seva innocència. Xifren en més d'una cinquantena els osonencs encausats des del 2017. "La repressió espanyola, també per la via de la Generalitat, està desfermada i qualsevol de nosaltres pot rebre represàlies injustes; ajudant-los, ens ajudem tots", afirmen.

Per què Codi33?
El nom del grup no és aleatori. La nit d'aldarulls a Vic, que va acabar amb els vidres de la comissaria rebentats, els Mossos d'Esquadra van activar el codi33, un codi que només s'activa en situacions extremadament greus. Una altra vegada que s'ha activat ha estat, per exemple, als fets de la plaça Urquinaona de Barcelona a l'octubre del 2019.

Aquest grup se suma al Pigot Negre, que ja es va presentar el passat març. En aquest cas va néixer per donar suport "a totes les persones represaliades de la comarca i reorganitzar la lluita antirepressiva".

Arxivat a