Quin mitjà de transport és el més ràpid entre Vic i Manlleu?

La bicicleta elèctrica s'imposa en la primera edició de la cursa de vehicles, per davant de la bicicleta manual, el bus, el cotxe i, en última posició, el tren

Arribada a la plaça Major de Vic
Arribada a la plaça Major de Vic | Josep M. Montaner
23 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:10h
Quin mitjà de transport és més eficient per anar de Manlleu a Vic? I quin és més ràpid? I econòmic? I sostenible? Aquest dijous, 23 de setembre, cinc entitats que promouen la mobilitat sostenible a Osona han organitzat la primera cursa de transports, entre les dues ciutats osonenques. Hi han participat una dotzena de persones. 


La cursa tenia per objectiu comparar en temps real diferents mitjans de transport en distàncies curtes de fins a 10 km per la mobilitat quotidiana. Es proposava fer-ho a peu, en bicicleta, bicicleta elèctrica, en autobús i a peu, en tren i a peu, en tren i bici, en moto, i en cotxe.

No hi ha hagut sorpreses. Els dos vencedors han estat les bicicletes elèctriques, amb 27 minuts, seguides de la bicicleta manual, amb 28 minuts. Llavors han arribat el bus, el cotxe elèctric i el cotxe dièsel. En última posició, com no podia ser d'una altra manera, s'han classificat els participants que anaven en tren.
 
Els participants s'han concentrat a les 8.15 h a la plaça Fra Bernadí de Manlleu i han sortit al cap d'un quart (a les 8.30 h). L'arribada s'ha produït a partir dels volts de les 9 del matí sota el rellotge de la plaça Major de Vic.

La cursa, que s'emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat, estava organitzada per l'ONG Promoció del Transport Públic (PTP), Osona amb Bici, Perquè no ens fotin el tren, Usuaris e12 i Som Mobilitat
 

Les distintes modalitats de transport. Foto: Josep M. Montaner

 

Sortida de la plaça Fra Bernadí de Manlleu. Foto: Josep M. Montaner
 

El podi de vencedors, a la plaça Major de Vic. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a