​Proposta pionera al Museu Episcopal de Vic per a sords

L'equipament estrena una visita aquest diumenge pensada únicament per la comunitat sorda i comença a oferir visites en llengua de signes

La historiadora de l'art i guia sorda, Martu Pericas, al Museu Episcopal de Vic
La historiadora de l'art i guia sorda, Martu Pericas, al Museu Episcopal de Vic | MEV
Osona.com
22 de setembre del 2021
Actualitzat el 29 de setembre a les 10:12h
El Museu Episcopal de Vic (MEV) estrena una visita pionera: "Parlar amb les mans. El llenguatge de l'art medieval". Es tracta d'una proposta única en un museu català perquè no es tracta d'una activitat per a persones oients que es tradueix a la llengua de signes catalana, sinó que és una activitat pensada únicament per a la gent sorda.

La visita anirà a càrrec de la historiadora de l'art i guia sorda, Martu Pericas, que farà una aproximació a la càrrega simbòlica del gest en l'art medieval. Serà aquest diumenge, 26 de setembre, Dia Internacional de les Persones Sordes. Començarà a la una del migdia i, tot i ser gratuïta, cal fer reserva prèvia. 

El fet que la visita sigui guiada per una professional sorda, sense necessitat de traducció o interpretació, permet una transmissió directa de la informació i una interacció personal més eficaç. Pericas és llicenciada en Història de l'Art i Arqueologia.

"Parlar amb les mans. El llenguatge de l'art medieval" és la primera de les activitats que visualitza l'acord de col·laboració entre el MEV i l'Agrupació de Sords de Vic i Comarca. Fruit d'aquesta col·laboració, el museu oferirà activitats amb interpretació en LSC.

També visites en llengua de signes
A banda d'aquesta proposta, el MEV començarà també a oferir visites en llengua de signes. Un cop cada trimestre, la visita "Visió romànica", que inclou un tast de la col·lecció d'art romànic i la pujada al campanar de la catedral s'oferiran amb interpretació en aquesta llengua.

La resta d'activitats del museu també es podran reservar per a grups de persones sordes en hores i dates a convenir. A la web del museu també s'hi inclourà un petit tast de l'essència del MEV relatat per una guia de llengua de signes.

La LSC és una llengua utilitzada per més de 25.000 persones a Catalunya de les quals 12.000 són persones sordes. Des de l'any 1994 té reconeixement oficial per part de la Generalitat i el 2010 el Parlament va aprovar-ne la llei que en regula el seu ús.

 
Arxivat a