Vilanova de Sau organitza un cicle de conferències sobre el món medieval i la figura d'Oliba

També s'han preparat per descobrir el patrimoni natural i cultural

El cicle de conferències s'allarga fins a principis de desembre
El cicle de conferències s'allarga fins a principis de desembre | Aj. de Vilanova de Sau
OSona.com
21 de setembre del 2021
El món medieval i la figura del bisbe i abat Oliba són els protagonistes d'un nou cicle de conferències, que tenen per objectiu transmetre els aspectes d'aquesta època. A través de diverses conferències, diferents ponents seran els encarregats de presentar la vida en aquesta època a través de diferents temàtiques com són la geografia, la litúrgia, la gastronomia, l'art, etc.

Segons la primera tinent d'alcaldia de Vilanova de Sau, Mila Martínez, "es tracta d'un projecte multidisciplinari en el qual s'hi han involucrat moltes entitats. Va més enllà de la cultura i el turisme". Destaca que Vilanova "és una mostra del romànic més rellevant a la Catalunya d'un temps passat".

En aquest sentit, Àlex Montanyà, conseller de turisme del Consell Comarcal d'Osona i vicepresident de l'Associació Rutes del Romànic (Camí Oliba) afegeix que "la comarca d'Osona és un territori molt ric en patrimoni romànic" i que "les conferències ens permetran poder donar més coneixements d'aquesta època i ens ajudaran a crear un relat sobre l'empremta del bisbe Oliba a la comarca".

Josep Maria Riba, delegat episcopal del Patrimoni Cultural i vicari general del Bisbat de Vic afirma que "el patrimoni de l'època medieval, encarnat en la figura d'Oliba, és encara molt present i important en la nostra societat actual. Conèixer les seves característiques i les seves raons ens ajuda a entendre el present i a entendre'ns a nosaltres mateixos".

En total s'han previst vuit conferències que es portaran a terme telemàticament i que es programaran de manera setmanal. La durada serà aproximadament d'una hora. Aquestes videoconferències seran gravades i posteriorment es podran visualitzar a posteriori. La primera conferència és aquest dijous, 23 de setembre, i la darrera el 2 de desembre.

El cicle està organitzat per l'Ajuntament de Vilanova de Sau i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal d'Osona, Osona Turisme, Camí Oliba, Cases d'Oliba i el Bisbat de Vic. Per participar-hi, cal inscriure's prèviament a través de la web www.camioliba.cat/actualitat.

Itineraris guiats
Paral·lelament, també s'han organitzat dos itineraris guiats que permetran descobrir el patrimoni natural i cultural de Vilanova de Sau i les Guilleries. Aquestes activitats tindran places limitades i s'organitzaran amb totes les mesures de protecció per la Covid. Els actes finalitzaran amb un showcooking que permetrà fer una trobada per a tractar els diferents temes exposats en les darreres setmanes.