Salut comença a administrar la tercera dosi a residències d'Osona

Abans de l'octubre es vol vacunar a tota la gent gran que ja porta les dues primeres dosis

Administrant la tercera dosi a la residència de Sant Gabriel de Centelles.
Administrant la tercera dosi a la residència de Sant Gabriel de Centelles. | Salut
Osona.com
21 de setembre del 2021
Aquest dilluns s'ha començat a administrar la tercera dosi de la vacuna contra la Covid a usuaris de residències d'Osona -Vic, Centelles i Roda de Ter- que ja portaven les dues primeres dosis. A la Catalunya Central, sis equips mòbils s'han desplaçat a onze residències de Bages, Berguedà, Moianès i Osona en la primera jornada de vacunació.

Entre aquesta setmana i la vinent, els equips repetiran vacunació a les residències com es va fer al principi de la campanya fins a cobrir totes les residències geriàtriques de la regió sanitària. Abans de l'octubre es es vol vacunar a tota la gent gran que ja porta les dues primeres dosis.

Tal com explica Salut, l'objectiu principal de l'estratègia de la vacunació contra la Covid és protegir les persones més vulnerables de patir les malalties greus i complicacions que comporta la infecció pel SARS-CoV-2. Per aquest motiu, també s'està vacunant amb aquesta dosi addicional a les persones que treballen en residències per garantir així la protecció dels residents.

En persones grans es produeix un descens en la resposta davant la infecció pel SARS-CoV-2 aproximadament al cap dels sis mesos de la vacunació. Per això, és primordial que s'administri una tercera dosi i així s'augmenti la resposta immunitària de les persones vacunades.

El departament de Salut ja va administrar la setmana passada una dosi addicional a persones en tractament immunodepressor. En el cas d'Osona, es va administrar a l'Hospital de Vic.

Campanyes paral·leles
Paral·lelament, continuen les campanyes per facilitar la vacunació als joves. La franja entre 20 i 35 anys presenta el nivell de cobertura més baix. Des de Salut insisteixen que cal fer accions de vacunació per aconseguir vacunar persones que si no se'ls facilita l'accés al vaccí, probablement, no ho farien.

A Osona, la setmana passada es va vacunar el campus de la UVic sense cita prèvia, en què es van administrar 37 vacunes, i també es va al Mercat de Música Viva de Vic, només una vintena. Divendres, es vacunarà a l'Esclat de Malla.

A finals d'aquest mes de setembre, el punt de vacunació del Sucre deixarà de funcionar. Actualment s'hi pot anar amb cita prèvia o sense cita prèvia de 9 a 14h dimarts, dijous i divendres; i de 13 a 20h dilluns, dimecres, dijous i divendres.