Manlleu

Manlleu converteix la fira del Porc i Cervesa en uns tastets

A més de gastronomia, del 30 de setembre al 3 d'octubre, també hi haurà espai per a la cultura amb quatre concerts

per Carles Fiter, Manlleu, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 15:10 |
Presentació dels Tastets de Porc i Cervesa, aquest matí a Manlleu | Adrià Costa
L'any passat Manlleu no va poder celebrar la Fira gastronòmica del Porc i Cervesa per la situació derivada de la Covid. Enguany, l'Ajuntament ha adaptat el format i ha convertit la fira en uns tastets repartits arreu de la capital del Ter. "Aquestes activitats -que se celebraran 30 de setembre al 3 d'octubre- ens permeten garantir que s'executaran si les normes del Procicat canvien", ha explicat Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica, en una roda de premsa aquest dilluns al matí.

Hi haurà tasts guiats de cerveses i embotits, però també tallers de cuina o d'elaboració de cervesa artesana. Un dels tasts cerveses catalanes es farà amb l'influencer manlleuenc Beerdexeidanya, però també n'hi haurà de diferents estils i de diversos indrets del món en una retrospectiva de cerveses, i de premiades al Barcelona Beer Challenge 2021.


Tastets amb cultura


A banda del vessant més gastronòmic, els tastets "es combinaran amb activitat cultural", ha apuntat Eva Font, regidora de Cultura. De fet, els concerts són un dels plats forts d'aquest esdeveniment. Hi tocarà Ludwing Band o Guillem Roma. Amb aquests "concerts més festius" es vol seguir l'esperit del Viu Manlleu de l'estiu.


Però els que sobretot combinaran el binomi cultura i gastronomia seran el concert-vermut d'Alérgicas del polen, "un projecte musical en clau feminista", amb el vermut a càrrec de Sambucus i les cerveses de Gourmètic; i el concert final amb Toti Soler i tast d'embotits de Manlleu i cerveses artesanes Pilster.

La revista Cuina celebra el 20è aniversari


Entre els actes, destaca la celebració del 20è aniversari de la revista Cuina a Manlleu. Es farà un sopar amb Joseba Cruz de Le Clandestin. Tal com ha explicat, Josep Sucarrats, de la revista, es tracta d'un "cuiner emergent de Catalunya que portarà una experiència gastronòmica amb una referència al porc i a la cervesa de l'aperitiu a les postres". El sopar costarà 40 euros. Sucarrats ha apuntat que es tracta d'un preu "accessible" tenint en compte que es tracta d'un "menú estrella".

D'altra banda, també es presentarà el llibre Mercats, un món per descobrir. El llibre, que està il·lustrat per Miranda Sofroniu i amb pròleg de Ferran Adrià, "parla dels mercats en una visió global", ha explicat Sucarrats. "L'experiència d'aquest llibre es pot viure sortint de la presentació i anant aquí al mercat de Manlleu", ha afegit.

El regidor Sellarès ha destacat totes les activitats estaran en espais reduïts i caldrà inscripció prèvia, ja que l'aforament és limitat. Els actes es portaran a terme entre la plaça Fra Bernadí, el teatre de Gràcia, el Mercat Municipal i els jardins de Can Puget. Tot plegat per poder portar a terme les mesures de prevenció de la Covid. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

De fet, el cartell d'aquesta edició ha estat dissenyat per la il·lustradora manlleuenca Dàlia Adillon, que parteix del concepte "cultura segura". Els tres porquets del conte clàssic han aixecat el mur de totxanes, cosa que els mantindrà fora de l'abast del llop i celebrant la gesta amb un brindis amb cervesa.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació