Goufone compra Soom Fibra per ser líders a la Catalunya Central

El nou grup donarà servei a més de 50.000 llars del territori

Els responsables de Goufone i Soom Fibra han tancat l'acord aquest setembre.
Els responsables de Goufone i Soom Fibra han tancat l'acord aquest setembre. | Goufone
Carles Fiter
17 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:19h
L'empresa de telecomunicacions Goufone, de Gurb, ha adquirit l'operadora manresana Soom Fibra. Han arribat a un acord per estendre així la seva presència a Osona i el Bages. El nou grup, amb capital 100% català, permetrà donar servei a més de 50.000 llars amb la seva xarxa de fibra òptica a la Catalunya Central.

Amb aquesta adquisició, acordada aquest setembre, la companyia de Gurb integrarà els 2.500 usuaris de l'operadora del Bages, que seguiran sent atesos sota la mateixa marca. Els fundadors d'ambdues companyies manifesten que volen seguir oferint serveis de qualitat i proximitat als usuaris.

Goufone ja porta desplegats més de 1.500 km de fibra òptica pròpia a Osona (a Catalunya en porta més de 4.000). I actualment continua amb el seu pla d'expansió pel territori català. Soom Fibra, per la seva banda, ha desplegat més de 350 quilòmetres al Bages. En total, aquesta aliança permetrà donar servei a més de 50.000 llars d'ambdues comarques.

"Soom Fibra fa un pas endavant sumant-se a l'ambiciós projecte de Goufone de ser l'operador català de referència. És una evolució molt positiva que ens permetrà seguir treballant en nous i millors serveis alhora garantint l'essència de Soom Fibra i mantenint tot el seu equip humà", apunta Xavier Moreno, un dels fundadors de la companyia manresana.

Per la seva banda, Marc Mundó, un dels fundadors de Goufone, subratlla que "els valors i la manera de fer de Soom Fibra s'assemblen molt als de Goufone. Ambdues companyies vam començar des de 0, en una aposta ferma per donar servei d'Internet d'alta velocitat a la gent que hi tenia difícil accés".

L'operadora de Gurb compta amb 90 treballadors entre les seves oficines de Gurb i les seves botigues desplegades per diferents indrets del territori, i més de 25.000 usuaris dels seus serveis. El 2020 va tancar amb una xifra de facturació de gairebé 10 milions d'euros, que preveu doblar al llarg d'aquest 2021.