Per què han pintat una línia verda als carrers de Vic?

L'Ajuntament ha pintat a terra aquest traçat per descobrir el Puig dels Jueus en una acció emmarcada en un projecte europeu

Osona.com
16 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:18h
La línia verda despintant-se al carrer Manlleu a causa de la pluja
La línia verda despintant-se al carrer Manlleu a causa de la pluja | Osona.com
Aquesta setmana ha aparegut una línia verda pintada en diversos carrers de Vic. Molts vianants, comerciants i conductors es pregunten què és aquesta pintada a terra. Es tracta de cinc quilòmetres de línia que convida a descobrir el Puig dels Jueus des de diferents punts de la ciutat.

Aquesta línia verda connecta diversos equipaments sanitaris o punts més concorreguts de Vic –CAP del Remei, CAP Vic Nord, Hospital Universitari de Vic, rambla del Passeig i estació de tren- cap a aquest pulmó de la ciutat. A causa de la pluja s'ha començat a despintar.

L'acció s'emmarca dins el projecte europeuURBACT Healthy Cities (Ciutats saludables), que lidera Vic, amb l'objectiu que la ciutadania descobreixi el Puig dels Jueus. Al llarg del traçat dels diversos recorreguts pintats amb pintura verda efímera, aquells que caminin es trobaran plafons i espais fixos informatius fins arribar al parc.

La regidora de Mobilitat i Projectes Internacionals, Fabiana Palmero, remarca que amb aquesta acció s'afavorirà el coneixement d'un pulmó verd "clau" per a la ciutat i els beneficis de viure en una ciutat saludable com Vic. Palmero subratlla que la salut i l'entorn on es viu estan estretament relacionats. "Un 70% dels determinants de la nostra salut depenen de l'espai i l'entorn en el qual desenvolupem la nostra vida", destaca.

Durant els propers caps de setmana s'han programat diverses activitats obertes a la ciutadania, i emmarcades en les activitats de celebració dels 10 anys de l'anella verda i la Setmana Europea de la Mobilitat. Pots consultar-les en aquest enllaç.
 

La línia verda al parc Jaume Balmes Foto: Aj. de Vic

Arxivat a