El punt de vacunació del Sucre de Vic deixarà de funcionar a finals de mes

Salut ha fet una campanya aquest dimecres a la UVic

Vacunació contra el coronavirus a la UVic
Vacunació contra el coronavirus a la UVic | Josep M. Montaner
15 de setembre del 2021
Actualitzat el 16 de setembre a les 17:27h
El Departament de Salut tancarà a finals d'aquest setembre el punt de vacunació del Sucre de Vic. Així ho ha anunciat aquest migdia, Imma Cervós, gerent del Servei Català de la Salut a la Catalunya Central, destacant que aquest punt tenia sentit en un "entorn de vacances". Amb la tornada a l'escola i a la feina, no hi ha l'efectivitat desitjada. En aquest espai encara es posen vacunes amb cita prèvia al matí, i sense cita a la tarda.

Aquesta estratègia de tancament d'aquests punts serà la mateixa arreu de Catalunya. "Potser deixarem algun punt i dia concret", apuntava Cervós, destacant que hi ha "una reordenació de tempos i espais".

Cervós ha fet aquest anunci en el punt de vacunació sense cita que ha tingut lloc aquest dimecres al campus de la UVic. Durant quatre hores, estudiants, professors i personal de la universitat s'han pogut vacunar amb la primera dosi de Pfizer o Moderna.

Tal com ha explicat, Laura Almendros, adjunta a la direcció del SAP Osona, la segona dosi l'adminsitrarà el CAP de la persona vacunada o, en cas de molt èxit, es farà una altra jornada de vacunació per administrar-la.

Apropar-se a col·lectius determinats
Cervós ha remarcat que Salut opta per fer "estratègies qualitatives per apropar-se a col·lectius determinats", com són els estudiants. A Osona, pràcticament s'han posat unes 200.000 dosis, però en la franja d'edat dels universitaris no s'arriba al 50% de la pauta completa. D'aquesta manera, es vol accelerar el ritme de vacunació.

Per la seva banda, Albert Juncà, vicerector de professorat de la UVic, ha destacat que amb aquest punt s'intenta contribuir que "la vacunació arribi a tothom". A diferència dels instituts que poden saber si els alumnes estan vacunats, les universitats no tenen dades. "L'única cosa que podem fer és extremar les mesures i enfortir les polítiques amb punts de vacunació com aquest", ha afegit.

Punts de vacunació al MMVV i a l'Esclat de Malla
Almendros també ha avançat que aquest dissabte 18 de setembre hi haurà un punt de vacunació al principi del carrer Verdaguer, a tocar de la plaça Major, aprofitant que se celebra el Mercat de Música Viva de Vic. De cara la setmana vinent, el dissabte 24, també se'n posarà un a l'Esclat de Malla.
Arxivat a