Educació

L'Espai Familiar de Vic reobre les portes després d'un any i mig

Més de 7.000 alumnes de l'etapa obligatòria han començat el curs a Vic aquesta setmana

per Osona.com, Vic, Catalunya | 15 de setembre de 2021 a les 09:55 |
Elisabet Franquesa i Marta Casellas a l’Espai Familiar | Aj. de Vic

L'Espai Familiar municipal "El Remei", de Vic, ha tornat a obrir les portes després d'estar tancat un any i mig per la Covid. Així ho presentava a principis d'aquesta setmana la regidora d'Educació, Elisabet Franquesa, que recordava que és un servei social i educatiu per a la petita infància de 0 a 3 anys.

Per la seva banda, la directora de l'Espai Familiar, Marta Casellas, apuntava que es tracta d'un projecte centrat en l'infant i en la seva família amb propostes educatives innovadores, enriquidores, respectuoses, properes i inclusives que s'ajusten a les necessitats actuals ja des d'un inici.A partir d'aquest dimecres, s'ha obert el període d'inscripció per aquest espai i el curs començarà l'1 d'octubre. L'Espai familiar compta amb tres zones diferenciades -podeu consultar més informació aquí-.

Més de 7.000 alumnes a Vic


A Vic, han començat el curs en l'etapa obligatòria un total de 7.022 alumnes (1.439 alumnes d'infantil, 3.193 alumnes de primària i 2.390 de secundària). Franquesa exposava que s'ha iniciat un "nou curs a ple rendiment, fruit de les ganes de tornar-hi a ser, i amb total normalitat".


Aquest és el segon curs que es viurà amb pandèmia i per això s'han preparat i adaptat tots els centres a les noves mesures sanitàries. De fet, durant l'estiu s'han fet millores per fer front a les necessitats detectades. Tal com recull l'Ajuntament, s'han pintat tots els centres educatius i s'hi ha col·locat diversos aparcaments per a bicis.

També s'ha ampliat l'espai a l'escola Bressol Municipal Els Caputxins, s'ha canviat el terra de l'escola bressol de la Serra de Sanferm, a l'escola Dr. Joaquim Salarich s'han remodelat espais per convertir-los en un taller, s'han adequat els banys a l'escola Andersen i a la Sínia s'ha instal·lat una caseta a l'hort, que també s'ha millorat. A més, durant el curs s'iniciaran unes obres de gran envergadura per ampliar l'espai a l'escola Guillem de Mont-rodon.

Està previst que al llarg d'aquest mes de setembre prop de 8.000 alumnes comencin el curs entre l'educació obligatòria i postobligatòria.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació