UVic

​La UVic i Zyrcular Foods uneixen esforços en el sector de la proteïna alternativa i la nutrició

Alumnes faran pràctiques a l'empresa d'alimentació de Seva i es crearan sinergies amb el Centre Tecnològic BETA

per Osona.com, Vic, Catalunya | 14 de setembre de 2021 a les 15:55 |
Representants de la UVic-UCC i Zyrcular Foods | UVic-UCC
La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l'empresa especialitzada en la investigació i producció d'aliments de proteïna alternativa Zyrcular Foods col·laboraran per formar alumnes del grau en Nutrició Humana i Dietètica. L'acord s'emmarca en la voluntat de l'empresa amb seu a Seva de teixir sinergies amb institucions acadèmiques de proximitat, compartir coneixement i ser un actiu empresarial també per a l'alumnat de grau i de màster que estudia a Osona.

Ambdues parts, establiran relacions de caràcter acadèmic, científic i professional i també es fomentarà la transferència de coneixements amb el Centre Tecnològic BETA. Concretament, en àmbits com la bioeconomia i el desenvolupament rural sostenible.


Segons l'acord de col·laboració signat la setmana passada, Zyrcular Foods podrà participar en projectes europeus on està present el Centre Tecnològic BETA mentre que aquest últim també disposarà d'una indústria on implementar proves pilot en condicions reals.

L'empresa, amb seu a Seva, produeix hamburgueses per a dietes plant-based (consum majoritari de vegetals i plantes) amb gust a pollastre, lluç i bacallà per a la cadena de congelats La Sirena. També elabora hamburgueses gastronòmiques per als supermercats gurmet Sánchez Romero de Madrid. A la planta compta amb un equip d'I+D d'aliments, la planta de producció i un equip comercial.


La col·laboració entres les dues parts també es fa amb vista de la posada en marxa del nou màster en Alimentació i Sostenibilitat d'aquesta universitat, pendent de verificació, que s'iniciaria el curs 2022-23. Tant el futur alumnat d'aquest màster com, ja a partir d'aquest curs, l'alumnat del grau en Nutrició Humana i Dietètica podran fer pràctiques en aquesta empresa. L'objectiu és que el dietista-nutricionista "pugui formar part en el desenvolupament d'aliments més saludables i amb millor convergència amb el medi ambient".

L'acord, que té una durada inicial de dos anys, es va formalitzar amb la presència del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, la degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, Míriam Torres, i el CEO de Zyrcular Foods, Santi Aliaga.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació