Els «motards» no fallen i tornen a omplir la plaça de Vic

Més d'un miler de motoristes es retroben a Osona en una jornada que ha esdevingut un clàssic en el món del motor independentista

La plaça de Vic plena de motos i estelades
La plaça de Vic plena de motos i estelades | Josep M. Montaner
11 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:18h
Puntuals a les 8 del matí, els motards independentistes han començat a omplir la plaça Major de Vic. L'olor de benzina i el soroll de diversos motors han despertat la ciutat. La cua de motoristes s'allargava per tot el carrer Verdaguer fins a entrar a la plaça. "Hi havia moltes ganes de tornar", ha explicat el president dels motards independentista, Ramon Graells, a Osona.com.

L'any passat, la trobada es va haver d'anul·lar per la situació derivada de la Covid, però ja en fa més de 10 que es concentren a la ciutat. "Ja és un clàssic dins el món del motor independentista", ha remarcat Graells, mentre afegeix que Vic sempre els ha acollit "molt bé".

En les darreres edicions havien fet diversos mosaics, però davant l'allau de motoristes concentrats a la plaça es va acabar optant perquè només hi aparquessin. Això sí, sempre van amb la tradicional vestimenta de motards i engalanats amb estelades de totes mides.
 

La plaça de Vic plena de motos i estelades. Foto: Josep M. Montaner.


Quan la majoria de motos ja estaven estacionades a la plaça, el soroll de motor ha canviat pel de la música del grup Vall Tucada, que ha animat als motoristes asseguts a les terrasses dels bars de la plaça.

"Gràcies per tornar-hi a ser"
Durant la seva intervenció, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha agraït els motards que tornessin a ser a la plaça. Erra ha remarcat que, malgrat que ja no hi hagi les imatges dels presos a les façanes de la plaça de Vic, no significa que "la lluita no continuï".

En aquest sentit, també els ha donat les gràcies per seguir mobilitzats i continuar lluitant per la llibertat. "El poble encara hi és", ha afegit, destacant la implicació dels motards. De fet, l'alcaldessa de Vic es desplaça per primera vegada amb moto a la Diada.

Des de l'organització han comptabilitzat més d'un miler de motoristes, entre els que estaven aparcats a la plaça i dels carrers del voltant. A les 10 han marxat cap al Bruc on es reuneixen amb els motards de les terres de Ponent i després marxen tots junts cap a Barcelona. Tot i la previsió d'una Diada més desinflada, els motards independentistes no han defallit.
 
Arxivat a