cicloturisme

La Marxa Cicloturista Jufré Riuprimer torna després d'un any amb una aposta pel territori

Els ciclistes es poden inscriure a dos recorreguts: un de 154 km i un de 111 km, que travessen Osona, el Berguedà i el Bages

per Redacció, Vic, Catalunya | 10 de setembre de 2021 a les 14:35 |
Presentació de la marxa, a Santa Eulàlia de Riuprimer | Marxa Jufré Riuprimer
El diumenge 19 de setembre hi ha una cita important al calendari cicloturista català: la Marxa Jufré Riuprimer, que aquest any arriba a la seva vuitena edició, després d'un any sense poder-se celebrar a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. "Aquest any es recupera amb un format més petit i es passa de la primavera al final de l'estiu", deia Josep Jufré, organitzador de la Marxa, aquest dimecres a la roda de premsa, que es va fer a la plaça de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer. 

Precisament l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer és un dels coorganitzadors d'aquest any, juntament amb la Federació Catalana de Ciclisme i el Club Natació Vic-ETB, del qual forma part l'escola de ciclisme Jufré Cycling. "No canvia gaire d'altres anys, perquè sempre hem estat molt implicats en la Marxa. És una oportunitat per donar a conèixer el poble i esperem que sigui un èxit", deia l'alcalde, Txevi Rovira. 


En aquesta vuitena edició ja hi ha més de 300 persones inscrites, malgrat l'organització confia que després de la marxa Terra de Remences, que se celebra aquest cap de setmana, creixeran les inscripcions. La data límit per inscriure's és el 16 de setembre. 

La Marxa Cicloturista Jufré Riuprimer és la única marxa cicloturista a Osona, que també passa per comarques veïnes com el Berguedà i el Bages. "És un territori molt adient per anar en bici, molt verge, que passa per petits pobles, a més té punts molt atractius com la pujada de la Trona, el pas per la riera de Merlès, la Serra dels Degollats i la pujada des d'Oristà, el Dragon Khan", diu Jufré. Aquests punts són comuns pels dos recorreguts, que són els mateixos de les dues últimes edicions: el recorregut llarg de 154 km i 2.445 metres de desnivell; i el recorregut curt, de 111 km i 1.731 metres de desnivell. 


Aquest any l'organització, juntament amb el club riuprimerenc Pedala Pedala i els monitors de l'Escola Jufré Cycling i del Club Natació Vic-ETB, ha fet un esforç per garantir, encara més, la qualitat de la Marxa, amb més persones voluntàries. "Són un gran puntal de la cursa, s'impliquen i sense ells la marxa no seria possible", diu Jufré. Les tasques dels voluntaris són els avituallaments, els enllaços amb les motos, la senyalització a les rotondes, l'entrega de dorsals o el marcatge del circuit. 
 

Recorregut llarg de la marxa. Foto: Marxa Jufré Riuprimer


L'avituallament final per a tots els participants serà el dinar. Aquesta vegada se substituirà el tradicional dinar de fideuà per un pa amb botifarra a peu dret, una botifarra de la marca col·lectiva Botifarra de Riuprimer, impulsada per les dues xarcuteries de Santa Eulàlia: Queviures Corretja i la Carnisseria i Pa Vilaró. 

I és que la qualitat, la cura del territori i del medi ambient és un aspecte cabdal de la marxa que, entre d'altres, regalarà un dipòsit biodegradable a cada participant. 

Crida a les dones

 

A la roda de premsa també va intervenir Mariona Molas, una jove riuprimerenca, que també és monitora de l'escola Jufré Cycling, que ha participat a la marxa en edicions anteriors. "Quan vaig tenir l'edat -16 anys- ja m'hi vaig apuntar", explicava. Molas va destacar la qualitat de la prova, i la bona experiència tant a nivell personal com esportiu que li va suposar participar-hi. També aplaudeix la bona acollida que té, cada vegada més, entre les ciclistes dones, que considera que s'han de sentir interpel·lades a participar-hi: "Per sort cada vegada hi ha més noies que surten amb bici i que participen a aquest tipus de proves". 
 
Tant Carles Molera, en representació del Club Natació Vic-ETB, com Titi Roca, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Vic, van agrair la tasca esportiva i social de Josep Jufré al capdavant de l'organització de la Marxa, però també de l'escola de ciclisme Jufré Cycling, "un projecte únic", segons Roca. 

A la Marxa Cicloturista Jufré Riuprimer hi col·labora la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Vic, Osona Turisme i Osoning.
 

Recorregut curt de la marxa. Foto: Marxa Jufré Riuprimer

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació