​Impulsen un programa de formació del sector del metall a la Vall del Ges

Compta amb un pressupost de 77.000 euros i comença amb 15 joves que es formaran aquesta tardor

Un operari del sector metal·lúrgic
Un operari del sector metal·lúrgic | Pinterest
Redacció
10 de setembre del 2021
El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i la Diputació de Barcelona impulsen un programa de formació i foment de l'ocupació al sector del metall amb el suport d'ajuntaments com el de Torelló i Sant Quirze de Besora. L'objectiu és posar en valor el sector metal·lúrgic, un dels més importants del territori, fomentant la formació, fent-lo atractiu a les noves generacions i a persones que busquen feina, segons han detallat aquest dimecres els seus impulsors.

El programa compta amb un pressupost de 77.000 euros fins al 2022. "Ocupa't en el sector del metall a la Vall del Ges, Orís i Bisaura" inclou una oferta de formacions, cursos i tallers. Aquesta tardor començarà amb formació per a 15 joves.

Durant l'acte, l’alcalde de Torelló i president del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, Marçal Ortuño ha destacat la importància del sector del metall i ha emmarcat aquest nou programa en la idea d'alinear la recerca de talent, la formació per avançar en la competitivitat i la voluntat de cobrir les necessitats de les empreses.

El programa també inclou càpsules formatives vinculades directament amb el sector del metall i també d'eines digitals. A més, s'oferirà un acompanyament individualitzat, un espai de recerca de feina i estímuls a la contractació per a les empreses metal·lúrgiques de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

Un altre dels objectius del programa és treballar en la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en els llocs de treball qualificats del sector del metall.
Arxivat a