​Estudiants de Medicina d'una trentena d'universitats es reuneixen a la UVic

La trobada s'ha fet en el marc de la 10a edició de les Jornades Formatives 0.0 del Consell Estatal d’Estudiants de Medicina

Estudiants de Medicina representants de diverses facultats de l'Estat espanyol participants a les 10es Jornades Formatives.
Estudiants de Medicina representants de diverses facultats de l'Estat espanyol participants a les 10es Jornades Formatives. | UVic-UCC
Osona.com
03 de setembre del 2021
Una setantena d'estudiants del grau de Medicina han representat a 29 universitats espanyoles a la 10a edició de les Jornades Formatives 0.0 del Consell Estatal d’Estudiants de Medicina (CEEM). S'ha fet presencialment a la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic.

Aquest acte es fa per primera vegada a Vic, però és la tercera vegada que se celebra a Catalunya, després que també l'acollis la Universitat de Girona (2a edició) i la Universitat de Barcelona junt amb la Universitat Pompeu Fabra (7a edició).

La inauguració es va fer dijous i durarà fins al dissabte, 4 de setembre, quan es farà l'acte de clausura a la sala d'actes de la facultat. Les jornades han recuperat la presencialitat un any i mig després, i s'hi celebren tallers, conferències i debats sobre diversos aspectes com els nous models d'ensenyament universitari, formació especialitzada, professionalisme mèdic, l'educació mèdica o la bioètica. 

Durant l'acte de presentació, Josep Eladi Baños, rector de la UVic, va destacar la professió mèdica, ja que “dues de les coses més importants d’aquesta vida són curar i ensenyar”. A més, va destacar la dificultat de la professió dient que "les coses no són òptimes ni ara ni quan porteu 40 anys treballant".

També va intervenir Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, que va elogiar al col·lectiu mèdic, especialment en els temps actuals de pandèmia, i va posar en valor que "els metges s'enfronten sempre a la incertesa".
Arxivat a