Decathlon obrirà d'aquí uns mesos el seu primer establiment a Vic

ACN
07 de març del 2008
 
Quan Decathlon va fer els primers passos per instal•lar-se a la capital d'Osona, associacions de comerciants van obrir el debat al entorn sobre si aquest tipus de comerç radial i situat en polígons havia de ser l'aposta futura de la ciutat i si això afectaria el comerç tradicional.
 
L'anterior equip de govern de Vic encapçalat per Jacint Codina sempre havia dit que veia amb bons ulls la instal•lació d'un establiment d'aquestes característiques a la ciutat si es complien tot els requisits. Ara, l'Ajuntament ha autoritzat l'inici de les obres un cop iniciat tot el procediment administratiu.
 
Abans de la compra d'aquests terrenys, Decathlon havia temptejat diferents punts de la comarca d'Osona. Entre els punts on havia fet gestions per instal•lar-s'hi hi havia Malla, tal i com havia reconegut l'any 2006 el seu alcalde, Jordi Baucells.
 
El Grup Decathlon, creat l'any 1976, és un dels líders europeus en el disseny, fabricació i distribució de material esportiu. El seu lema comercial és el de fer l'esport més accessible, per una política de preus ajustats. Actualment crea i ven productes esportius de 14 marques pròpies. El grup internacional Decathlon compta amb 35.000 treballadors i col•laboradors repartits en més de 25 països i obté una xifra de negocis anual de 4.000 milions d'euros. A l'estat espanyol, Decathlon va obrir el seu primer establiment en 1992 i compte amb 52 botigues, tres magatzems logístics i més de 9.000 treballadors i col•laboradors.