Deu anys del nou mercat municipal de Manlleu

S'han preparat diverses activitats per celebrar l'aniversari de l'equipament

Comerciants del mercat municipal de Manlleu
Comerciants del mercat municipal de Manlleu | Josep M. Montaner
03 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:32h
El mercat municipal de Manlleu va néixer el 1984. Després d'anys i panys de funcionament, es va decidir fer una reforma integral de l'espai i es va construir un nou equipament. Va ser el 2001. Aquest any, per tant, aquest famós equipament de la capital del Ter està d'aniversari.

Per celebrar l'efemèride, l'Ajuntament i l'associació de comerciants del mercat han preparat activitats, que comencen aquest divendres. Hi ha una pedalada solidària amb bicicletes d'spinning (els diners es destinaran a la Marató), però també hi haurà un espectacle d'humor i comèdia dedicat als comerciants, o un concurs de pastissos.

Un mercat líder
Durant la presentació dels actes, Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica, destacava que "és el mercat municipal líder a la comarca". I no només pels comerços, sinó "per tot el que hi passa". "És un equipament comercial, però també artístic, de formació i cultural", afegia, mentre el situava a l'altura dels mercats municipals de Girona o Olot.

Durant aquests deu anys, l'Aula del Mercat ha acollit 472 taller, seminaris i cursos, en què hi han participat gairebé unes 7.000 persones; i l'espai expositiu ha acollit 42 mostres. Tal com destacava el regidor, el nou mercat es va pensar "com un espai multidisciplinar i polivalent".

Al mercat municipal de Manlleu hi ha una vintena de paradistes. La reforma de l'equipament també va permetre reformar el seu entorn al barri de l'Erm. "Va canviar la fesonomia de barri", subratllava Sellarès.
 

Durant la roda de premsa de presentació. Foto: Josep M Montaner



"Aquest nou mercat ens ha servit per donar-nos més força, tenir més il·lusió com a comerciants de barri i un futur esperançador", destacava per la seva banda, Cesc Colom, president de l'associació de comerciants.

Nova web per afrontar els nous reptes
En el marc de la celebració del desè aniversari, s'ha posat en marxa la nova pàgina web que permetrà que es pugui comprar en línia en molts dels establiments. Precisament, aquest és un dels reptes dels comerciants: la venda a Internet i el servei a domicili. "El producte de quilòmetre 0 ha d'arribar als joves", apuntava Colom, destacant que, a més de fer servir les noves tecnologies, volen que també vagin al mercat físicament.

A més d'aquestes activitats, ja se n'han portat a terme d'altres per celebrar l'aniversari, com el reportatge fotogràfic de paradistes a la plaça Fra Bernadí. Al mercat també acull la sardinada, l'intercanvi de llibres o el Tasta'm.

Un espai per a l'economia social i solidària
El regidor Sellarès també va avançar que aquest setembre hi haurà un nou espai al mercat per a l'economia social i solidària. Projectes d'aquest sector podran passar a promocionar els seus productes de forma rotativa. "Serà una mena de viver de comerços d'economia social i solidària", apuntava.
Arxivat a