Mancomunitat La Plana

La lluita contra el consum d'alcohol no s'atura malgrat la Covid

La Mancomunitat La Plana continua sent present a les festes majors per controlar el consum i també evitar la violència sexual

per Osona.com, Vic, Catalunya | 5 de setembre de 2021 a les 14:55 |
Estand de A Cegues no mola. | Mancomunitat La Plana
El programa A cegues no mola s'ha vist afectat per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Es tracta d'una campanya de conscienciació orientada al foment de la convivència i a la prevenció de la violència sexual i reducció de consum de substàncies en espais d'oci nocturn. Especialment té lloc a les festes majors, com les de Taradell i Tona.

La iniciativa s'organitza en tres eixos: una campanya gràfica, amb pòsters, adhesius i pancartes que tracten el consum de drogues i la violència; un estand en espais d'oci nocturn que ofereix aigua gratuïta i testos d'alcoholèmia; i formació i sensibilització a educadors i tècnics de joventut, entre altres.


Aquest any, a causa de la pandèmia, l'estand no ha pogut oferir aigües gratuïtes ni testos d'alcoholèmia, que era un dels pilars del programa. Això ha donat una funció diferent a l'estand i s'ha fet servir de punt de referència per fer saber que les professionals estaven realitzant itinerància pels voltants del recinte on es realitzaven els concerts. Tot i això, sí que s'han utilitzat les polseres amb l'eslògan "A Cegues no mola" per controlar l'accés a begudes alcohòliques només a persones majors d'edat.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació