Lluçanès

Un joc de pistes per descobrir els jaciments de Puig Ciutat

"Simona l'arqueòloga" s'ha posat en marxa aquest setembre

per Osona.com, Vic, Catalunya | 9 de setembre de 2021 a les 14:55 |
Una excavació de Puig Ciutat | Consorci del Lluçanès
Els jaciments de Puig Ciutat acaben d'estrenar un joc de pistes: Simona l'arqueòloga. A través d'aquesta iniciativa es pot descobrir com és l'arqueologia al dia a dia, quines eines utilitzen, com treballen o quins materials troben.

Tal com explica Consorci del Lluçanès en una nota, està pensat per fer-se als mateixos jaciments de Puig Ciutat, i l'objectiu és resoldre sis activitats que porten a descobrir un amagatall on s'hi troba un tresor. Les activitats es poden trobar en uns plafons dels jaciments o al tríptic del joc.


El joc està pensat per resoldre en 1,5h i només es necessita un bolígraf per anotar les respostes i resoldre l'indret del tresor. Està pensat per al públic familiar, amb infants majors de 9 anys, que els pugui interessar la cultura i el patrimoni.

El tríptic del joc està disponible en línia a la web de Puig Ciutat o a la web de Lluçanès Turisme. També està disponible físicament a l'Ajuntament d'Oristà, al Consorci del Lluçanès i als punts d'informació turística. Han dissenyat i produït l'activitat conjuntament amb els arqueòlegs de Puig Ciutat i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació