Optimisme al sector turístic d'Osona per la temporada d'estiu

Durant la primera quinzena d'agost l'ocupació s'ha situat al 57,8%

El Roure de la Senyora de Sant Boi de Lluçanès
El Roure de la Senyora de Sant Boi de Lluçanès | Josep Martínez Castro
Redacció
30 d'agost del 2021
El sector turístic d'Osona preveu acabar la temporada d'estiu amb un bon pronòstic. Les dades fins ara recollides fan que els establiments de la comarca sigui optimistes. Així ho destaca el Consell Comarcal d'Osona en una nota, que ha aglutinat aquestes xifres.

El juliol s'ha tancat amb una ocupació del 40,3% i durant la primera quinzena d'agost, s'ha arribat al 57,8% a Osona. En comparació amb la temporada anterior, hi ha hagut un augment significatiu, ja que aquestes dades se situaven a 32,3% i 50,4%, respectivament. Tot i estar en plena pandèmia, tal com recull el Consell, no va ser un estiu dolent per al sector turístic de la comarca.

Pel que fa a les taxes d'ocupació, els apartaments (51,9%) i els càmpings (44,3%) són els que tenen les xifres més altes. De fet, el càmping s'ha consolidat com una tendència de viatge.

Quant a les pernoctacions, al juliol se'n van comptabilitzar un total de 73.247, una xifra que es preveu augmentar amb les dades d'agost. De fet, els primers quinze dies d'agost s'han registrat 50.808 pernoctacions. Destaca l'augment de les pernoctacions als hotels durant la primera quinzena d'agost, que, tenint en compte que va ser un dels sectors més afectats del 2020, ha incrementat un 72,3%.

La procedència dels turistes que visiten Osona són majoritàriament de proximitat. Al voltant del 90% de persones que venen a la comarca són de Catalunya. De turisme internacional, la procedència habitual és de França, Països Baixos i Alemanya.