Torelló desbrossa l'entorn del riu Ges un mes més tard

L'Ajuntament ha ajornat les feines de sega per no interferir en la nidificació d'ocells

Tasques de desbrossament al riu Ges de Torelló
Tasques de desbrossament al riu Ges de Torelló | Aj. de Torelló
Osona.com
23 d'agost del 2021
El servei de manteniment i conservació del verd urbà de l'Ajuntament de Torelló va començar a finals de la setmana passada les feines de sega i desbrossament de part de la vegetació al tram del riu Ges que passa pel municipi.

Tal com explica l'Ajuntamennt, els treballs només es fan a la part de la riba més pròxima al mur de contenció i es deixa una àmplia franja de vegetació natural d'entre 4 i 5 metres a banda i banda del riu.

Com que és un tram urbà, canalitzat i amb diverses infraestructures (ponts i passeres), només es permet la presència de vegetació herbàcia que, en cap cas, suposi un perill davant de possibles avingudes d'aigua. Amb aquest desbrossament selectiu es facilita el desenvolupament de tot el cicle anual de la vegetació i, a la vegada, s'afavoreix la presència de la faunaassociada a aquest espai.

De fet, enguany el desbrossament es fa un mes més tard respecte a anys anteriors, per no interferir en la nidificació d'ocells com la polla d'aigua, l'ànec collverd o la boscarla de canyar. Les zones de vegetació a tocar del riu Ges són espai habitual d'alimentació per a martinets blancs i bernats. Durant l'època de migració també són un bon refugi per ocells insectívors com papamosques, mosquiters o boscarles.

D'altra banda, també se sega el prat florit establert a una franja de terreny entorn del riu Ter, entre La Bardissa i el pont de Conanglell. En tots els casos, es busca mantenir l'equilibri ecològic i afavorir la presència de fauna i flora.
Arxivat a