Les Masies de Voltregà

Les Masies de Voltregà recull 9 tones de roba aquest primer semestre

S'ha recollit un 26,3% més de peces que l'any passat

per Osona.com, Vic, Catalunya | 19 d'agost de 2021 a les 17:55 |
Classificació de roba a la planta d'Humana, en una imatge d'arxiu | Humana
Humana - Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 9.165 quilos de roba usada a les Masies de Voltregà durant el primer semestre de 2021. La intenció és reutilitzar o reciclar els residus tèxtils i donar-los una segona vida. S'ha recollit un 26,3% més de residu tèxtil respecte al primer semestre del 2020.

Aquesta acció treballa amb roba, calçat, complements i tèxtils de la llar. Les 9 tones equivalen a 41.000 peces que seran reutilitzades o reciclades.


Aquesta gestió té una doble intenció: treure un benefici ambiental, ja que amb el reciclatge es redueix la generació de residus i s'estalvien 29 tones de CO₂, i treure un benefici social, ja que es generen nous llocs de treball i els recursos obtinguts es destinen a iniciatives socials.

On va la roba recollida?


La principal destinació de la roba dipositada en els contenidors d'Humana és la planta de preparació per a la reutilització de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i una petita part es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

El 54% es destina a la reutilització: el 14% mitjançant les botigues de moda sostenibles d'Humana i el 40% s'exporta, principalment a l'Àfrica per a comercialitzar-la, fer accessible la roba als països menys desenvolupats i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.


El 37,5% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d'automoció)

L'1,5% són residus impropis (plàstics, cartons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents. El 7% no es pot reutilitzar ni reciclar ni valorar energèticament i s'envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació