Rupit i Pruit

​Rupit i Pruit ja disposa del Mapa de Patrimoni Cultural

La Diputació de Barcelona ha lliurat el mapa a l'Ajuntament aquest agost

per Osona.com, 22 d'agost de 2021 a les 09:55 |
Una família, travessant el pont penjant de Rupit | ACN
Aquest agost la Diputació de Barcelona ha lliurat el Mapa de Patrimoni Cultural de Rupit i Pruit a l'Ajuntament del municipi. S'han inventariat 303 elements del patrimoni cultural i natural del terme.

El Mapa del Patrimoni Cultural local té com a objectiu la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi i la seva valoració, permetent així que l'Ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar la seva rendibilització social.


Més del 65% del patrimoni és immoble


Un 65,35% correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 10,89% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 2,64% és patrimoni documental (fons documentals i d'imatges), un 13,86% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 7,26% patrimoni natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).


L'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona fa més de vint-i-un anys que realitza els Mapes de Patrimoni Cultural dels municipis de la província de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment hi ha 194 municipis de la demarcació on ja s'ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural, llista a la qual s'hi suma a partir d'ara Rupit i Pruit.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació