​La Marxa dels Vigatans tornarà a la plaça de Vic

Després de l'aturada per la pandèmia, l'acte amb el lema "La lluita continua" tindrà com a protagonistes els encausats pel procés

La Marxa dels Vigatans, fa dos anys
La Marxa dels Vigatans, fa dos anys | Albert Alemany
Carles Fiter
12 d'agost del 2021
La plaça Major de Vic acollirà el proper 10 de setembre, la vigília de la Diada, la Marxa dels Vigatans. Òmnium Osona fa setmanes que treballa en una nova edició de l'acte que torna després d'anul·lar-se el passat 2020 per la pandèmia. A hores d'ara, l'organització apunta a Osona.com que estan pendents de les restriccions vigents que hi haurà a finals d'estiu per donar més detalls de l'acte. En tot cas, tenen diferents opcions a sobre la taula perquè sigui com sigui se celebri de forma presencial. A finals d'agost donaran a conèixer tots els detalls.

En aquesta 19a edició, la Marxa commemorarà un any més els fets del 1714 i reivindicarà la necessitat de recuperar les llibertats nacionals. El lema d'enguany serà "La lluita continua" i farà un repàs cronològic dels fets més destacats entre el 1705 i el 2021. L'acte, tal com remarquen en la nota, també posarà especial atenció a totes "les persones represaliades i a totes les víctimes dels danys col·laterals de la repressió viscuda". A més, es destacaran els 50 anys que aquest 2021 celebra Òmnium Osona.

6 de setembre: Homenatge a Mercè Generó
En el marc dels actes de la Marxa, el dilluns 6 de setembre també es farà l'acte a la persona homenatjada d'aquesta edició: Mercè Generó. S'ha reconegut la gerent d'Osonament per la seva tasca al capdavant de l'entitat, a favor de la cultura, la llengua, el país i la cohesió social. Generó fa gairebé 40 anys que treballa per un model d'atenció integral de salut mental i addiccions a la comarca d'Osona. L'acte d'homenatge serà a les 8 del vespre als Jardins de Can Dachs de Folgueroles.

El passat maig, coincidint amb la commemoració del Pacte dels Vigatans, ja es va fer el relleu entre Carles Furriols, homenatjat el 2020, i Mercè Generó.
Arxivat a