Taradell

Taradell instal·la per primera vegada plaques fotovoltaiques en un equipament públic

La instal·lació, cofinançada per la Diputació i l'Ajuntament, suposa un estalvi econòmic anual de 6.021,13 euros

per Osona.com, 11 d'agost de 2021 a les 12:55 |
La instal·lació fotovoltaica està situada a l'Espai d'Aigua i Salut | Josep M Montaner
Aquest agost, Taradell ha estrenat la primera instal·lació d'autoconsum fotovoltaic en un equipament públic. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, s'ha instal·lat a l'Espai d'Aigua i Salut de Taradell, ja que és l'equipament amb un consum energètic més elevat.

La nova instal·lació, cofinançada per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament, consta de 72 plaques fotovoltaiques amb una potència total de 32,64 kWpic, té una producció d'energia elèctrica de 47.513 kWh a l'any, genera un estalvi de 7,13 tn CO2eq. a l'any i un estalvi econòmic anual de 6.021,13 euros.


Les plaques s'han col·locat a la teulada plana de sobre la piscina coberta. D'aquesta manera, estan integrades a l'estructura de l'edifici i es minimitza l'impacte paisatgístic. De fet, encara hi ha més espai a la teulada per col·locar-n'hi més en els propers anys i així cobrir la demanda d'energia de l'equipament de forma sostenible.

Aquesta actuació s'emmarca en el Pla de Transició Energètica de Taradell que està elaborant l'Ajuntament i la Diputació. Aquest planejament preveu que, entre altres accions, es facin més instal·lacions d'aquest tipus en altres equipaments municipals com l'escola Les Pinediques, Can Costa o el pavelló municipal.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació