Dos rescats en helicòpter a Osona en un dia

Una dona es va lesionar a Sant Pere de Torelló i un grup va quedar atrapat a Tavertet

Osona.com
09 d'agost del 2021
Actualitzat el 10 d'agost a les 11:15h
Cap de setmana de rescats a Osona. Els Bombers de la Generalitat van haver d'activar l'helicòpter aquest dissabte en dues ocasions per ajudar una dona que es va lesionar a Sant Pere de Torelló i un grup que va quedar atrapat a Tavertet. Tal com expliquen els Bombers, a dos quarts de 2 del migdia, una dona va patir una lesió al genoll en caure al Salt del Molí, prop del Santuari de Bellmunt de Sant Pere. S'hi van desplaçar dues dotacions terrestres i u helicòpter amb GRAE. Es va extreure la víctima és extreta de l'indret mitjançant gruatge i se la va traslladar al parc d'Olot, on l'esperava l'ambulància.

D'altra banda, a un quart de 4 de la tarda, un grup de quatre persones van arribar a un punt dels Cingles de les Baumes, a Tavertet, on no podien seguir caminant i tampoc recular. També s'hi va haver de desplaçar una dotació terrestre i l'helicòpter amb GRAE.

Els Bombers superen els 1.000 rescats al medi ambient aquest 2021
Els Bombers de la Generalitat han fet un total de 1.044 rescats al medi natural aquest 2021 i han superat la xifra del 2020, l'any que fins ara n'havia acumulat més. Segons informa el cos en un comunicat, aquest dissabte també van haver de fer almenys vuit intervencions, la majoria en espais de muntanya, però també a la costa.

A més d'Osona, també n'hi va haver a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà), Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), La Febró (Baix Camp), La Vall d'en Bas (Garrotxa), Gombrèn (Ripollès), Queralbs (Ripollès) i a Gósol (Berguedà).