Medi ambient

Enderrocada una resclosa en mal estat a les Masies de Roda

L'ACA vol millorar la connectivitat fluvial a la conca del riu Ter

per Osona.com, 9 d'agost de 2021 a les 12:55 |
L'entorn del riu Gurri després de la retirada de la resclosa | ACA
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat la primera fase dels treballs destinats a millorar la connectivitat fluvial a la conca del riu Ter. Les actuacions, amb una inversió total prevista de 45.900 euros, s'estan centrant en l'adequació i restitució de l'entorn fluvial del riu Gurri al seu pas per les Masies de Roda. Concretament s'ha enderrocat la reclosa de Can Grau o Salamí, que tenia una alçada de 2,5 metres i una amplada de 50 metres, i es trobava en mal estat de conservació. Antigament s'havia utilitzat per derivar aigua per a usos industrials, però ara estava en desús. L'actuació s'ha fet a l'estiu aprofitant que el cabal d'aigua és més baix.

Després de l'enderroc, ara els treballs a la zona se centren en l'eliminació d'espècies vegetals exòtiques. De cara a l'hivern se'n plantaran d'autòctones amb l'objectiu de recuperar el bosc de ribera. També es faran tasques per al reforç del canal d'aprofitament que hi ha al marge dret del riu mitjançant tècniques de biogenginyeria.


La intervenció forma part del llistat de mesures que l'Agència Catalana de l'Aigua té previst executar per millorar la connectivitat fluvial del riu Ter, i està inclosa dins de l'actual cicle de planificació hidrològica (2016-2021). En aquest sentit ja s'han fet altres actuacions de retirada d'infraestructures transversals a la conca del riu Ter, com és el cas de Molló; i a hores d'ara es treballa en l'enderrocament de l'assut de Matabosch, a Torelló.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació