La «collita», el nou mètode de robatori que ja ha arribat a Osona

Els lladres actuen en grup i en aparcaments de centres comercials, com l'Esclat de Malla

Una de les imatges difoses pels Mossos d'Esquadra
Una de les imatges difoses pels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Pere Pratdesaba
07 d'agost del 2021
Actualitzat a les 19:16h
Fa uns mesos, els Mossos d'Esquadra van detenir una dona a Cerdanyola del Vallès com a presumpta autora de quatre furts i pertinença a grup criminal. Durant el mes de març s'havien detectat un augment dels furts del tipus conegut com a "collita" -per la forma de distracció- en diversos aparcaments de centres comercials de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà del Vallès i Badia del Vallès.

Ara, aquest tipus de robatori ha arribat a Osona, segons ha pogut saber aquest diari. En concret, hi van haver diversos intents de robatori aquest divendres, a l'aparcament de l'Esclat de Malla.

Aquest mètode consisteix a llençar monedes o claus prop de la víctima per distreure-la i robar-li les pertinences que ha deixat al cotxe, com el moneder o la bossa de mà.

Aquesta tipologia delictiva l'acostumen a dur a terme un mínim de tres lladres. Un llança a terra, prop de la víctima i del seu cotxe, unes monedes, unes claus o qualsevol objecte; això provoca que descuidi la bossa de mà o els efectes personals dins del cotxe i és en aquest moment que una altra persona, que estava amagada, aprofita per emportar-se'ls. Tot seguit, els dos lladres són recollits en cotxe per un tercer i marxen ràpidament.

Els cotxes que utilitzen acostumen a ser llogats a nom de terceres persones no relacionades amb els delictes o bé a nom d'algun dels autors que no consti en els arxius policials.