​Salut insta els osonencs a vacunar-se ara que hi ha dosis de sobres

Els serveis sanitaris detecten una davallada de la vacunació a causa de les vacances

Un adolescent, aquest dimecres al Sucre de Vic
Un adolescent, aquest dimecres al Sucre de Vic | Josep M. Montaner
06 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:46h
L’adjunta a la direcció del SAP Osona, Eva Serra, i el coordinador tècnic de vacunació del CatSalut,Eva , han fet una crida a la població d’Osona a vacunar-se tot i les vacances, en una roda de premsa aquest dijous al punt de vacunació del Sucre de Vic. Tots dos han demanat que no s’abaixi la guàrdia i que s'aprofiti l’agost per vaccinar-se. 

I és que els números no fallen. Salut ha detectat una davallada important de la vacunació durant aquest mes, degut bàsicament a que la gent se’n va de vacances. També s’ha notat una desafecció notable en algunes franges a l’hora de posar-se la segona dosi de la vacuna (recordem que la segona dosi s'ha de posar al mateix lloc que la primera, per un tema logístic, o sigui, no es pot posar al lloc on es van a passar les vacances).

El dimecres van arribar a Osona 6.282 dosis de vacunes per a la propera setmana. A hores d’ara, gairebé la meitat encara estan lliures i s’han fet molt poques reserves, explica el Departament de Salut.
 

Vacunació contra el coronavirus al Sucre, aquest dimecres. Foto: Josep M Montaner


Per això, Serra insisteix: “Les vacunes i les vacances no són incompatibles". Les persones que es vacunin als punts de vacunació, o bé als CAP ara poden aconseguir acabar l’agost amb la pauta de vacunació completa i, per tant, augmentar la immunitat de grup i reduir els riscos de contagis de cara a la tardor, argumenta.

Tot i que no és una població amb un risc molt elevat, aquesta setmana s’ha obert la vacunació als joves d’entre 12 i 15 anys. Això ha suposat un impuls a la vacunació al Sucre de Vic: el dimecres, el 57.42% de les dosis es van administrar a adolescents d’aquesta franja, i dijous i divendres les previsions eren semblants. 

Una crida específica a les embarassades
D’altra banda, des del Departament de Salut i d’atenció primària de l’ICS s’ha insistit que les embarassades també estan cridades a vacunar. El benefici de la vacuna en les gestants és manifest: les persones embarassades no vacunades tenen un risc 23 vegades més alt d’acabar ingressades per Covid-19. 

Com la resta de la població poden demanar cita prèvia al web habilitat de Salut o bé posar-se en contacte amb el seu servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) on l’atendran i li aclariran dubtes.

 

Vacunació contra la Covid a joves de 12 i 15 anys a Vic. Foto: Josep M Montaner


Arxivat a