Els Mossos neguen que hagin espiat un detingut pels aldarulls de la comissaria de Vic a través del mòbil

Tarik D. El Hajji denuncia que li han instal·lat un programari a l’aparell

Un bomber apagant un contenidor cremat a Vic pels aldarulls de després de la concentració de suport a Pablo Hasél
Un bomber apagant un contenidor cremat a Vic pels aldarulls de després de la concentració de suport a Pablo Hasél | Adrià Costa
06 d'agost del 2021
Actualitzat a les 11:35h
Polèmica al voltant de l’actuació dels Mossos amb un detingut pels aldarulls de la comissaria de Vic del passat 16 de febrer, en el marc de les protestes per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasél. Tot es va iniciar quan diversos mitjans es van fer ressò fa uns dies d’uns tuits de Tarik D. El Hajji.

El jove detingut denunciava que els Mossos li havien instal·lat un aplicatiu d’espionatge al mòbil, que li va ser retornat després de la investigació. El noi diu que el programari havia quedat obert a l’aparell.

El Hajji també criticava que li havien retornat el mòbil en mal estat i que la reparació li havia costat 146 euros. “M'han rebentat la subplaca, el port de càrrega, el micròfon, el cable flex que connecta subplaca a placa principal, l'altaveu i la bateria. Tot i així el tècnic diu que aquestes reparacions no garanteixen el funcionament del mòbil”, apuntava a les xarxes socials.

Els Mossos d'Esquadra no comparteixen aquesta versió. “En el marc de la investigació judicial, el jutge va ordenar als Mossos fer una anàlisi forense del mòbil del detingut, a través d’una instància del 24 de març. El detingut estava acusat de desordres públics, danys i lesions”, ha explicat un portaveu del cos a Osona.com

A partir d’aquí, els Mossos van instal·lar un programari específic validat i que utilitzen diversos cossos de seguretat per tal de fer el buidatge del mòbil i posteriorment el van retornar al seu propietari “en les mateixes condicions”. Des que el propietari va recuperar el mòbil, els Mossos asseguren que no han fet cap tipus d’espionatge a través de l’aparell. 

Tota la informació extreta del mòbil s’ha adjuntat a les diligencies judicials i ho té el jutge des del passat 15 de juny.
 
Arxivat a