La Festa del Serpent esdevé un espectacle estàtic de la Fura dels Baus

La Festa Major de Manlleu se celebrarà del 12 al 16 d’agost, en ple toc de queda per la Covid

La Festa del Serpent, fa dos anys
La Festa del Serpent, fa dos anys | Albert Alemany
Pere Pratdesaba
05 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:54h
Manlleu celebrarà la Festa Major d’enguany entre el 12 i 16 d’agost, amb un programa d'activitats divers i marcat per les restriccions i les mesures de seguretat contra la Covid-19. Això, segons l’organització, reclamarà “un esforç més gran tant a nivell d'organització com econòmic”.
 
Del 6 al 8 d'agost hi haurà els"Xarrups de Fes-te Jove", com a preliminar. La festa dels més joves tindrà en aquesta ocasió un versió reduïda. 
 
Com a gran novetat en aquesta edició i per tal de complir amb les mesures sanitàries, la  Festa del Serpent es converteix en un espectacle de la Fura del Baus que es farà al Prat del Rocòdrom el dissabte 14 de juliol, amb aforament limitat i la gent asseguda. Com la resta d’actes, caldrà reservar entrada.
 
El pregoner, que donarà el tret de sortida de la Festa Major, el dijous 12 de juliol, és Emili Jané, periodista i expresident del Teatre Centre. El pregó, el concert de la Orquestra Selvatana i la Festa del Serpent es podràn seguir en streaming al canal de Youtube de l’Ajuntament.
 
Les havaneres, l’espectacle familiar de Pep Callau, diversos concerts i algunes activitats esportives, entre d’altres propostes, completen el programa.

L’Ajuntament aplicarà durant la Feta Major un nou protocol per abordar les violències les sexistes i lgtbifòbiques en espais d’oci. Entre d’altres accions s’ha creat un canal de Telegram conjuntament amb la policia local per comunicar les agressions sexistes, sexuals i lgtbifòbiques.

A dormir d’hora

Manlleu, juntament amb Centelles, són els únics municipis d’Osona que tornaran a tenir toc de queda –si el TSJC ho autoritza- a partir d'aquest divendres i fins al 20 d’agost. Per tant, els veïns i veïnes de la capital del Ter hauran de tancar-se a casa durant uns dies des de la 1 de la matinada fins a les 6 del matí.
 
Això afectarà la Festa Major, que cau de ple en aquest període. En tot cas, això no suposarà cap problema i no afectarà la programació ja que totes les activitats finalitzaran abans de dos quarts d’1 de la nit.
 

Programa d'actes de la Festa Major de Manlleu


Arxivat a