Tona estudia ampliar el cementiri per ubicar-hi tombes a terra per als musulmans

El consistori també preveu encabir-hi una sala multiconfessional i un nou tanatori

El cementiri de Tona
El cementiri de Tona | Diputació de Barcelona
Redacció
05 d'agost del 2021
Actualitzat a les 10:21h
La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi de programació per a l'ampliació del cementiri municipal de Tona, un equipament que al llarg dels anys s'hi han realitzat diferents intervencions per incorporar unitats de columbaris i ampliar les unitats de nínxols. Vista ara la futura necessitat de més unitats d'enterrament, l'Ajuntament és planteja la seva ampliació per donar cobertura a la previsió de creixement en els propers 10 i 25 anys. Amb aquest treball l'Ajuntament disposa d'una eina de suport per a la presa de decisions, prèvia a fer qualsevol actuació o inversió en el cementiri municipal.
 
En aquesta ampliació, l'Ajuntament vol preveure un espai on ubicar-hi tombes a terra per donar servei a la comunitat musulmana del municipi, així com de la resta de municipis que formen part de la Mancomunitat la Plana. Així mateix també vol valorar la possibilitat d'encabir-hi una sala multiconfessional i un nou tanatori, tot i que aquesta actuació haurà d'anar precedida d'un estudi de viabilitat econòmica i jurídica.
 
L'estudi ha analitzat el cementiri actual, construït el 1979 i ubicat a tocar dels límits municipals amb Seva i Malla, amb una superfície de 3.192 metres quadrats i 1.248 unitats d'enterrament, i ha calculat la previsió de creixement valorant dues alternatives per a la seva ampliació en la parcel·la contigua, qualificada d'equipament funerari. Les dues alternatives preveuen una primera fase d'obra per incrementar les unitats de nínxols i columbaris, incorporar una zona de tombes enterrades a terra i una zona per espargiment de cendres, i una segona fase per la construcció d'una sala multiconfessional i un nou tanatori.
 
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 "Ciutats i comunitats inclusives i sostenibles". Els 17 ODS van ser proclamats per l'Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l'agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n'assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d'acord amb aquests ODS.
Arxivat a