donació de sang

Vols donar sang o plasma a Vic aquest estiu?

L’Hospital de la Santa Creu de Vic acull diferents jornades durant tot l'agost

per Redacció, 4 d'agost de 2021 a les 11:00 |
Un donant de sang | ACN
L’Hospital de la Santa Creu de Vic acull diferents jornades de sang i plasma aquest estiu ja que durant les vacances les donacions baixen un 30% pel canvi d’hàbits de la població. Aquells que vulguin fer una donació, es recomana apuntar-se al web del Banc de sang i teixits. 


A Vic, es faran durant aquests dies: 

- Donació de sang: tots els dimarts del mes d’agost (3, 10, 17, 24 i 31) en horari de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre.

- Donació de plasma: dilluns 9 i 30 d’agost en horari de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 9 del vespre.

El Banc de sang demana que tothom qui pugui s’acosti a donar sang. Amb el lema “Viu i fes viure” recorda que, tot i les vacances, els pacients continuen necessitant donacions de sang per als seus tractaments. I encara es preveu més activitat que estius anteriors, a causa de la cinquena onada d’expansió de la pandèmia.

Es calcula que entre juliol i agost caldran 40.000 donacions de sang per poder atendre els malalts als hospitals.

Les transfusions han pujat un 10% respecte a l’estiu de 2019 i per això calen més donacions per garantir els tractaments. A més, a l’estiu, les donacions de sang baixen un 30%, ja que alterem les rutines i no hi pensem.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que tingui entre 18 i 70 anys, pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, que no estigui embarassada
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació