Procés català

Vídeo: tornen a retirar i cremar la bandera espanyola de l'ajuntament de Vic

El consistori la va tornar a posar a l'edifici municipal tal com li va ordenar el jutjat

per Pere Pratdesaba, Vic, Catalunya | 2 d'agost de 2021 a les 08:54 |
Membres de l'organització independentista la Forja han retirat aquest diumenge la bandera espanyola de l'ajuntament de Vic després que fos repenjada pel govern de la ciutat. La mateixa bandera havia estat retirada del lloc fa unes setmanes, concretament el 21 de juny, per part d'integrants del CDR, que la van cremar davant d'alguns curiosos de la plaça Major. 

La Forja explica que amb aquesta acció també es vol mostrar "tota la solidaritat" amb un manifestant investigat i ja absolt per ultratge a la bandera.


De la mateixa manera que fa poc més d'un mes, dos individus encaputxats van pujar de nit al balcó de la façana de l'Ajuntament, situada a la cèntrica plaça Major, i van treure la bandera espanyola del pal i la van tirar a terra. El vídeo mostra com els mateixos individus la cremen, en aquesta ocasió en un altre lloc sense determinar.


Fa dos mesos mes, el jutjat contenciós administratiu 14 de Barcelona va obligar a col·locar la bandera espanyola al balcó principal de lAajuntament de Vic. Ja estava al balcó de la torre del rellotge -el de dalt de tot- per ordre també de la justícia, però s'havia de posar al balcó principal perquè "és un lloc "destacat i d'honor".

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació