El Govern crea tres nous grups d'FP de grau mitjà a Vic

La iniciativa pretén fer front a l'enorme demanda

Formació professional
Formació professional | Departament d'Educació
Victor Rodrigo
29 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:39h
El Departament d'Educació de la Generalitat crearà 4.215 noves places d'FP de grau mitjà el curs vinent per fer front a un increment exponencial de la demanda. En els últims anys, les xifres de demanda variaven entre un 1,5% i un 2% cada curs. Enguany, però, les sol·licituds han augmentat un 23%, una xifra rècord. Aquest fet ha provocat que uns 10.000 estudiants es quedessin sense plaça en la seva primera opció. Per donar-hi resposta, Educació crearà 60 nous grups i n'augmentarà la capacitat en 433 més. Hi haurà també uns 150 professors més dedicats a la formació professional.
 
El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, ha valorat que la situació viscuda és "excepcional" i per això s'ha treballat una resposta també excepcional. El conseller hi veu la confluència de diversos motius en l'explicació: en primer lloc, entre un 25 i un 30% dels alumnes que demanen una plaça, no provenen de 4t d'ESO. Són persones majoritàriament majors de 20 anys i que decideixen tornar a la formació postobligatòria. El segon motiu és la situació econòmica i laboral, ja que molts joves veuen que és bon moment per formar-se. 

Del total de 68 cicles formatius de grau mitjà, 35 han tingut més demanda que oferta i 33 han tingut vacants. El conseller ha destacat que ja s'havia fet un increment de l'oferta, amb 26 nous grups de cicles de grau mitjà i un total de 141 en el conjunt de l'FP. De les 4.215 noves places, 1.800 corresponen a la creació dels nous grups i 2.415 a l'increment dels existents.

Els nous grups, al territori
El conseller ha especificat, territori per territori, quins són aquests nous grups d'FP que es crearan el curs vinent:

- A Barcelona Comarques s'han creat 20: 11 a la capital catalana, 2 a Santa Coloma de Gramenet, 2 a Badalona, 1 a Vilanova i la Geltrú, 1 a Sitges, mig a l'Hospitalet i mig a Vilafranca del Penedès.

- A la Catalunya Central s'han creat 13 nous grups: 5 a Manresa, 3 a Igualada, 3 a Vic, 1 a Sant Vicenç de Castellet i 1 a Piera.

- Al Vallès Occidental: 3 a Terrassa, 2 a Sabadell, 1 a Montcada i 1 a Rubí.

-
A Tarragona: 5 a la ciutat, 1 al Vendrell.

- Al Baix Llobregat: 2 al Prat, 1 a Cornellà, 1 a Sant Vicenç dels Horts i 1 a Viladecans.

- Al Maresme i al Vallès Oriental: 1 a Granollers, 1 al Masnou, 1 a Mollet, 1 a Cardedeu i 1 a Pineda

-
A Girona: un a cada ciutat, Palamós, Girona, Vidreres i Palafrugell.

- A les Terres de l'Ebre: 2 a Tortosa.

Les especialitats de cada grau
El departament augmenta en 12 els grups a Cures d'auxiliar d'infermeria, 10 a Sistemes microinformàtics i xarxes, sis de Gestió Administrativa; cinc d'Electromecància de Vehicles Automòbils; cinc d'Atenció a persones en situació de dependència; quatre en Activitats Comercials; quatre en Emergències sanitàries i tres en Guia del medi natural i de temps de lleure.

També s'han incrementat en tres grups els estudis en Farmàcia i parafarmàcia i Auxiliar en imatge personal: perruqueria i estètica. Per últim, ha estat d'un l'augment en Instal·lacions elèctriques i automàtiques: Forneria, Pastisseria i Confiteria: Estètica i Bellesa; Vídeo Discjòquei i So i Guia, Informació i Assistència Turístiques.
Arxivat a