Torelló avalua el risc de drogodependència a la localitat

Presentació de la diagnosi actual sobre l'abús de substàncies

L'acte de presentació
L'acte de presentació | Ajuntament de Torelló
Osona.com
30 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:33h
La setmana passada Torelló va presentar a la sala d'actes La Cooperativa la diagnosi sobre els consums de risc al municipi. Es tracta d'una representació de l'actual situació de consum abusiu de substàncies que generen drogodependències. Amb aquestes dades es podrà treballar en noves campanyes per fomentar el consum responsable.

La diagnosi sobre consum de risc a Torelló l'ha elaborat la Fundació pel Suport Social i Solidari, a partir de 15 entrevistes i 582 enquestes. S'ha observat que Torelló té unes xifres de consum similars a la resta de poblacions i que, tot i tenir una imatge de municipi amb molta activitat festiva, no presenta unes dades més elevades. A més, han destacat que un 72% dels enquestats considera que el consum irresponsable afecta la convivència i que un 66% creu que els problemes que se'n deriven són cosa de tots.

El següent pas és treballar per aplicar un pla d'acció, amb actuacions tècniques, comunitàries i algunes enfocades a la gent més jove per tal de seguir avançant cap a consums més responsables. En aquest sentit, una de les novetats de la diagnosi és que ha inclòs la participació d'alumnes de 1r a 4t d'ESO i les seves famílies de l'Institut Escola Marta Mata.
Arxivat a