Torelló

Torelló reactiva amb subvencions el teixit empresarial afectat per la Covid

Els ajuts es poden demanar fins al 15 d'octubre

per Osona.com, Vic, Catalunya | 29 de juliol de 2021 a les 14:23 |
La façana de l'Ajuntament de Torelló | ACN
L'Ajuntament de Torelló ja ha posat a disposició de la ciutadania la convocatòria de subvencions del Pla de reactivació econòmica del sector empresarial i comarcal. El programa està dotat amb 93.583,88 euros, i les sol·licituds estan disponibles fins al 15 d'octubre.

Es tracta d’un programa de subvencions per al foment de l’activitat d’empreses, professionals i autònoms, especialment afectats per la crisi de la Covid-19. El pla es divideix en la línia A, que s’adreça a les activitats de restauració, dels centres d'estètica i bellesa, el sector de les activitats extraescolar i d’oci, i la línia B, que s’enfoca a gimnasos, comerços minoristes afectats per la no obertura en cap de setmana, i el comerç de més de 400 metres quadrats.


S'hi podran acollir, a la línia A, autònoms, microempreses i pimes que el novembre passat van estar obligats a tancar per les restriccions de la pandèmia. I a la línia B, autònoms, microempreses i pimes, afectats, des del 7 de gener de 2021, per les noves restriccions de la pandèmia. Només s’admetrà una sol·licitud per persona física o jurídica.

La quantia de la subvenció abasta, per a la línia A, fins al 100 % de les despeses subvencionables, amb una quantia màxima de 1.000 euros, en funció del nombre de persones treballadores a l’empresa a data 15 d’octubre de 2020 (empreses de més de 2 treballadors, 1.000 euros i empreses fins a 2 treballadors, 800 euros).


I pel que fa a la línia B, la quantia de l’ajut arriba al 100 % de les despeses subvencionables, amb una quantia màxima de 750 euros, en funció del nombre de persones treballadores a l’empresa a data 4 de gener de 2021 (empreses de més de 2 treballadors, 750 euros i empreses fins a 2 treballadors, 500 euros). No podran atorgar-se subvencions per un import superior a l’esmentat.

El criteri d'atorgament serà l'ordre cronològic de presentació de les sol·licituds, que s'han de fer per internet.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació