Torelló reactiva amb subvencions el teixit empresarial afectat per la Covid

Els ajuts es poden demanar fins al 15 d'octubre

 La façana de l'Ajuntament de Torelló
La façana de l'Ajuntament de Torelló | ACN
Osona.com
29 de juliol del 2021
L'Ajuntament de Torelló ja ha posat a disposició de la ciutadania la convocatòria de subvencions del Pla de reactivació econòmica del sector empresarial i comarcal. El programa està dotat amb 93.583,88 euros, i les sol·licituds estan disponibles fins al 15 d'octubre.

Es tracta d’un programa de subvencions per al foment de l’activitat d’empreses, professionals i autònoms, especialment afectats per la crisi de la Covid-19. El pla es divideix en la línia A, que s’adreça a les activitats de restauració, dels centres d'estètica i bellesa, el sector de les activitats extraescolar i d’oci, i la línia B, que s’enfoca a gimnasos, comerços minoristes afectats per la no obertura en cap de setmana, i el comerç de més de 400 metres quadrats.

S'hi podran acollir, a la línia A, autònoms, microempreses i pimes que el novembre passat van estar obligats a tancar per les restriccions de la pandèmia. I a la línia B, autònoms, microempreses i pimes, afectats, des del 7 de gener de 2021, per les noves restriccions de la pandèmia. Només s’admetrà una sol·licitud per persona física o jurídica.

La quantia de la subvenció abasta, per a la línia A, fins al 100 % de les despeses subvencionables, amb una quantia màxima de 1.000 euros, en funció del nombre de persones treballadores a l’empresa a data 15 d’octubre de 2020 (empreses de més de 2 treballadors, 1.000 euros i empreses fins a 2 treballadors, 800 euros).

I pel que fa a la línia B, la quantia de l’ajut arriba al 100 % de les despeses subvencionables, amb una quantia màxima de 750 euros, en funció del nombre de persones treballadores a l’empresa a data 4 de gener de 2021 (empreses de més de 2 treballadors, 750 euros i empreses fins a 2 treballadors, 500 euros). No podran atorgar-se subvencions per un import superior a l’esmentat.

El criteri d'atorgament serà l'ordre cronològic de presentació de les sol·licituds, que s'han de fer per internet.
Arxivat a