successos

Enxampat a Manlleu manipulant focs artificials sense permís

Les multes poden anar de 750 fins a 1.500 euros

per Redacció, 28 de juliol de 2021 a les 14:11 |
Focs d'artifici, en una foto d'arxiu | Josep M. Gutiérrez
El passat 13 de juliol la Policia Local de Manlleu va rebre diverses trucades queixant-se per la realització del que semblava un castell de focs artificials a la zona del pavelló municipal. La patrulla es va dirigir al lloc comprovant que hi havia un grup de persones manipulant focs d'artifici, petards i pirotècnia sense el permís preceptiu, incomplint la normativa o les condicions establertes.

La Policia Local va identificar la persona responsable i se li va comunicar que estava cometent una infracció, doncs està prohibida qualsevol activitat d'aquest tipus sense prèvia autorització i la sanció a aplicar és una multa que pot anar dels 750 fins als 1.500 euros. La Policia Local no autoritza en cap cas la celebració d'actes o espectacles amb artificis pirotècnics aeris si no es compleixen una sèrie de requisits que recordem a continuació:


La sol·licitud per obtenir l'autorització per aquest tipus d'activitat sempre ha d'indicar el nom, cognoms, domicili, DNI i telèfon de l'interessat. També s'haurà de descriure de forma clara i precisa l'acte o espectacles de què es tracti, el lloc i la data de la seva realització, a més de diversos documents.

"Aquest ha estat un cas aïllat, però recordem que durant els mesos d'estiu, cal extremar les precaucions degut a la situació d'alt risc d'incendis forestals a Catalunya. Des de Protecció Civil recomanen no llençar coets, petards, focs d'artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc", recomanen des de l'Ajuntament de Manlleu.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació