Enxampat a Manlleu manipulant focs artificials sense permís

Les multes poden anar de 750 fins a 1.500 euros

Focs d'artifici, en una foto d'arxiu
Focs d'artifici, en una foto d'arxiu | Josep M. Gutiérrez
Redacció
28 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:18h
El passat 13 de juliol la Policia Local de Manlleu va rebre diverses trucades queixant-se per la realització del que semblava un castell de focs artificials a la zona del pavelló municipal. La patrulla es va dirigir al lloc comprovant que hi havia un grup de persones manipulant focs d'artifici, petards i pirotècnia sense el permís preceptiu, incomplint la normativa o les condicions establertes.

La Policia Local va identificar la persona responsable i se li va comunicar que estava cometent una infracció, doncs està prohibida qualsevol activitat d'aquest tipus sense prèvia autorització i la sanció a aplicar és una multa que pot anar dels 750 fins als 1.500 euros. La Policia Local no autoritza en cap cas la celebració d'actes o espectacles amb artificis pirotècnics aeris si no es compleixen una sèrie de requisits que recordem a continuació:

La sol·licitud per obtenir l'autorització per aquest tipus d'activitat sempre ha d'indicar el nom, cognoms, domicili, DNI i telèfon de l'interessat. També s'haurà de descriure de forma clara i precisa l'acte o espectacles de què es tracti, el lloc i la data de la seva realització, a més de diversos documents.

"Aquest ha estat un cas aïllat, però recordem que durant els mesos d'estiu, cal extremar les precaucions degut a la situació d'alt risc d'incendis forestals a Catalunya. Des de Protecció Civil recomanen no llençar coets, petards, focs d'artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc", recomanen des de l'Ajuntament de Manlleu.
Arxivat a