​Osona recupera la xifra de llocs de treball d'abans de la pandèmia

La comarca ha tancat el segon trimestre amb 8.394 persones aturades, segons l'Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball de la Cambra de Comerç

Pere Antentas, durant la presentació de l'Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball d'Osona.
Pere Antentas, durant la presentació de l'Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball d'Osona. | Adrià Costa
Osona.com
29 de juliol del 2021
El mercat del treball d'Osona es recupera amb força de l'impacte de la Covid-19, tant en llocs de treball com en xifra d'afiliats a la Seguretat Social. Aquests dos valors han patit un creixement substancial i ja se situen per sobre dels números previs a la pandèmia. Concretament, Osona presenta a finals de juny un 2,2% més de llocs de treball i un 1,3% més d'afiliats residents que el juny del 2019.

L'Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball, elaborat per la Cambra d'Osona i el Gabinet d'Estudis Econòmics de la Cambra de Barcelona, mostra que les xifres ascendeixen fins a 70.543 llocs de treball, la xifra més alta assolida des del 2008.

Cal apuntar que el mercat del treball comarcal està tenint una recuperació lleugerament inferior a la registrada pel conjunt de Catalunya. Però això es deu a l'efecte rebot, ja que a la resta de Catalunya les afiliacions van caure més el juny del 2020.

Per sexe, l'evolució ha estat molt positiva tant entre els homes com les dones (4% i 5,1%, respectivament). Quant a grups d'edat, els afiliats augmenten a tots els trams entre l'1,2% dels de 30 a 44 anys i el 12,1% dels menors de trenta anys. Si s'atén a la nacionalitat, els afiliats estrangers, el 15% del total, augmenten notablement més (10,5%) que els espanyols (3,5%). Respecte al mateix trimestre previ a la pandèmia (juny 2019), el nombre d'afiliats creix a tots els casos, excepte entre els que tenen de 30 a 44 anys on cau un 4,8%. En global, si es compara la xifra d'afiliats de juny de 2021 amb els nivells previs a la pandèmia, les afiliacions ja se situen per sobre el nombre de finals del 2019 (+2,5%) i del 30 de juny del 2019 (+1,3%).

L'Atur a Osona
Osona ha tancat el segon trimestre amb 8.394 persones aturades, un 10,6% menys que el mateix mes del 2020, quan encara es percebien els efectes de l'estat d'alarma, però encara un 19,7% per sobre del 2019, nivells previs a la pandèmia. Amb tot, cal destacar que aquesta xifra és la més baixa des de l'esclat de la crisi sanitària (març 2020).
 

Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball d’Osona by naciodigital on Scribd