Més de 600 participants en els tallers que fomenten l'empoderament digital a Vic

Les sessions que organitza l'Ajuntament estan disponibles des del febrer

Tallers que fomenten l'empoderament digital a Vic
Tallers que fomenten l'empoderament digital a Vic | Aj. de Vic
Osona.com
28 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:01h
Més de 600 persones han participat en els tallers de capacitació digital que ha organitzat l'Ajuntament de Vic des d'aquest febrer a Serveis Socials. L'objectiu d'aquestes sessions és ajudar la ciutadania a què sigui més autònoma a l'hora de fer tràmits telemàtics i millorar la seva comunicació.

Aquesta mesura forma part del Pla d'Actuació Municipal per continuar treballant per una ciutat més moderna i propera.

La setmana passada en roda de premsa, Núria Homs, regidora de Benestar i Família, explicava que per dur a terme aquests tallers s'han contractat a professionals d'integració social per acompanyar a les persones més vulnerables. Homs també destaca que amb la pandèmia s'ha accelerat la necessitat de fer tràmits en línia, i això ha estat un dels motius per dur a terme les sessions.

El programa ofereix, entre altres, suport en inscripcions escolars, per tramitar ajuts de lloguer i en inscripcions a casals d'estiu.

Els professionals d'integració social municipals, Andrea Jiménez i Ignasi Peris, treballen temes sorgits de l'interès de les persones usuàries i fruit de les necessitats reals com l'estalvi energètic, l'alfabetització digital (ús del correu electrònic i sol·licitud de cites prèvies) i el suport en la realització de tràmits i sol·licituds.

Els serveis socials de l'Ajuntament segueixen apostant per una línia de treball en què les persones siguin més autònomes en el seu dia a dia, defugint d'un sistema més assistencial perquè obtingui recursos propis i es relacionin amb una administració més telemàtica sense dificultats.
Arxivat a