​Una quinzena de nois acusen d'abusos un conegut director de teatre d'Osona

Les víctimes, exalumnes i actors d'algunes de les seves obres expliquen al diari "Ara" les seves experiències amb Toni Font

Façana de i'Institut del Teatre de Vic
Façana de i'Institut del Teatre de Vic | Adrià Costa
Osona.com
26 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:05h
Una quinzena de testimonis recollits pel diari Ara, expliquen les experiències viscudes, que en alguns casos es podrien qualificar d'abusos sexuals, amb Toni Font, una referència del món del teatre que ha impartit classes i dirigit obres arreu d'Osona. Ell els va introduir al món del teatre i va ser el seu professor o director, però també era el seu amic.

Els testimonis expliquen que Toni Font aconseguia fotografies dels genitals d'alguns nois exalumnes, espiava i gravava parelles tenint relacions sense el seu permís i intentava tocar el membre d'alguns alumnes quan es masturbava amb ells. Aprofitant que els actors i alumnes estaven en una etapa de descobriment, els manipulava i els convidava a un local on generava una estreta relació per tal de proposar-los experiències sexuals. Entre aquestes, va fer una fel·lació a un adolescent i va tenir relacions consentides amb un menor al qual doblava l’edat, quan era director de l’obra i el noi, actor.

Font, director de teatre musical molt conegut a Osona, ha impartit classes a l’Institut del Teatre de Vic, l’Escènic de Vic, l’Atlàntida, i els teatres de Manlleu i Torelló i, a més, és secretari de cultura de l’Associació d’Actors i Directors professionals de Catalunya, l’AADPC.

A través de les xarxes socials, Font també mantenia converses sexualitzades amb els nois: "Vols que te l'ensenyi?". També demanava fotografies, i en algun cas, les havia aconseguit. A més, els testimonis expliquen que s'havia arribat a crear un perfil fals a Facebook, amb el nom de Mireia Guti, per tal d'aconseguir-les.

Tot era "normal"
Algun dels nois assegura que "vist amb ulls d'ara és una burrada". Molts coincideixen que "va arribar un moment que sabíem que el Toni feia aquestes coses amb tots nosaltres, però ho havíem normalitzat". Tot i això, alguns ja se n'apartaven des de bon principi: "Em va intentar controlar i me'n vaig allunyar".

Segons explica el diari, Toni Font assegura que es tracta de malentesos, i que aquestes situacions només han passat "tres o quatre cops". També nega algunes de les acusacions: "No hi ha hagut mai abús de poder".