La Bassa, focus de cinema oriental

Aquesta setmana el cineasta Yoshihiro Nishimura ha rebut el premi honorífic

Nits a la Bassa, un dels plats forts del festival
Nits a la Bassa, un dels plats forts del festival | Josep M. Montaner
Osona.com
23 de juliol del 2021
El Festival Nits de cinema oriental de Vic ha aixecat el teló aquesta setmana amb una programació estrella. Les pel·lícules més comercials i també independents s'han trobat a Osona. I enmig de tot aquest certamen, les sessions a la Bassa dels Hermanos segueixen sent un dels punts més atractius del programa. De fet, enguany, abans de començar el festival, les sessions de Nit a la Bassa ja estaven exhaurides.

Així ho explicava el director del festival, Quim Crusellas, en una entrevista a aquest diari: "les pel·lícules a la Bassa tenen una comercialitat molt clara perquè són per agradar al gran públic". Tiger Robbers va inaugurar el festival i les Nits a la Bassa i ja s'hi ha pogut veure Josee, the tiger and the fish o Shock Wave 2. Aquest divendres és el torn de Secret Zoo i dissabte, de Krack i Versus: Unparalleled Violence. Podeu consultar la resta de films en aquest enllaç.

A tot aquest èxit cinematogràfic, cal sumar-hi la importància de les activitats paral·leles com els sopars que fan també a la Bassa que reuneixen plats d'arreu de l'Àsia.

Enguany també s'ha incorporat l'Atlàntida com a espai de projeccions, però la Bassa és i seguirà sent un dels punts neuràlgics d'aquest festival que arriba a la 18a edició i ha esquivat un any més les restriccions.

Yoshihiro Nishimura, a Vic
El festival també ha reconegut la trajectòria del cineasta japonès Yoshihiro Nishimura amb el Premi Honorífic. És una figura cabdal del cinema japonès contemporani gràcies als seus revolucionaris efectes especials i a la direcció de títols de culte com Meatball Machine o Robo-Geisha. Aquest director de cinema, guionista, artista d'efectes especials i de maquillatge, ha treballat fonamentalment en el gènere fantàstic. Aquest divendres, al festival s'hi ha pogut veure Tokyo Dragon Chef.

 
Arxivat a