​Cal estar vacunat per visitar pacients a l'Hospital de Vic

El CHV impulsa noves restriccions per evitar contagis

Prenent la temperatura a un home abans d'entrar a l'Hospital de Vic.
Prenent la temperatura a un home abans d'entrar a l'Hospital de Vic. | CHV
Osona.com
26 de juliol del 2021
Aquest dilluns, els centres del Consorci Hospitalari de Vic han recuperat la restricció d'acompanyants i accessos. Per tant, tornen a estar operatius els controls a les entrades de l'Hospital de Vic, la Clínica de Vic, Osona Salut Mental i Hospital Sant Jaume de Manlleu.

Aquestes noves mesures restringeixen els acompanyants a les plantes d'hospitalització com la resta d'àrees dels centres hospitalaris. Només pot entrar un acompanyat que ha de certificar que està vacunat o ha passat la Covid en els darrers sis mesos.

Tal com explica el CHV en una nota, aquestes noves mesures tenen per objectiu minimitzar el risc de contagi provinent de persones que puguin ser portadores de la Covid-19, així com extremar la protecció entre els pacients i els professionals sanitaris.

Hi ha excepcions en l'accés d'acompanyants en plantes d'hospitalització per casos especials com infants hospitalitzats, parteres, persones dependents o persones que es troben en situació de final de vida.

D'altra banda, en el cas de l'Hospital de Sant Jaume de Manlleu i la Residència Aura, a més de certificar vacunació, també cal fer-se un test ràpid d'antígens (TAR).