Taradell dedica les jornades de patrimoni al blat

A partir d'aquest divendres, tot tipus d'activitats relacionades amb el món rural i el blat

Un cap de blat en plena sega
Un cap de blat en plena sega | Adrià Costa
Osona.com
23 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:40h
Taradell celebra aquest divendres i dissabte una nova edició de les Jornades de Patrimoni, que tindran de protagonista el blat. Durant aquests dos dies hi haurà tot un seguit d'activitats relacionades amb el món rural i el blat. En paral·lel, també s'ha desenvolupat un projecte que engloba els forners el poble.

Amb la idea d'involucrar els sectors econòmics i crear una marca de poble es van convocar els forners del poble per crear un pa que fos representatiu de la festa, i va sorgir la idea de fer un pa amb xeixa. Es tracta d'un tipus cereal que s'havia cultivat anys enrere a Taradell i que aguanta molt bé les baixes temperatures de la Plana de Vic. Aquest pa, per votació popular de la Taula de Patrimoni, va rebre el nom de Pa de les Eres.

El projecte Jornades de Patrimoni neix el 2020 arran de la necessitat de crear xarxa entre les diferents entitats, fundacions i espais culturals amb l'objectiu de conservar i difondre el patrimoni. Es va observar que Taradell tenia una gran font de recursos patrimonials i que s'havia d'involucrar al ciutadà del municipi. 

Actualment Taradell consta de 15 entitats i associacions culturals relacionades amb la preservació i recuperació d'elements de la cultura popular com les danses, les festes, aspectes etnològics i de tipus documental.
Arxivat a