​Nou pas per ordenar l'àmbit del Molí de Sobremunt

La Diputació de Barcelona entrega la modificació puntual del planejament

Sobremunt rep la Modificació puntual de Normes de Planejament Urbanístic per a l’àmbit del Molí
Sobremunt rep la Modificació puntual de Normes de Planejament Urbanístic per a l’àmbit del Molí | Diputació de Barcelona
Osona.com
22 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:50h
L'Ajuntament de Sobremunt ha rebut la modificació puntual de Normes de Planejament Urbanístic per a l'àmbit del Molí. L'havia demanat després que un estudi de la Diputació de Barcelona constatés la manca de viabilitat econòmica del polígon.

El planejament general vigent a Sobremunt, les Normes de planejament urbanístic a la Catalunya Central de 2015, preveu el desenvolupament d’un petit àmbit de sòl urbà no consolidat mitjançant un polígon d’actuació urbanística, PAU-1 El Molí, amb la finalitat d’ordenar els solars vacants al voltant de l’equipament El Molí.

Aquest àmbit està situat al sud del nucli urbà del municipi, entre la carretera de Vic i la riera amb l’encreuament amb el carrer que va a l’Ajuntament. És un àmbit estratègic entre dos espais públics de gran centralitat i activitat al municipi, la sala polivalent El Molí, on es realitzen la pràctica totalitat d'activitats de caràcter social, cultural i esportives, i la Font de la Roca, un espai d'interès natural i de lleure.

La modificació proposada té com a objectius la creació d'un espai lliure associat a l'equipament municipal, l'obtenció de sòl públic per a la implantació d'habitatge protegit i dotar de vialitat la finca de Cal Boix. Amb aquesta nova ordenació es garanteix la viabilitat econòmica del polígon i es canvia el sistema de gestió per tal que l’Ajuntament pugui liderar el procés de transformació de l’espai.