Comencen les obres per restituir l'entorn fluvial de la resclosa de Matabosch

Els treballs a l'entorn fluvial del Ter al seu pas per Torelló i les Masies de Voltregà tenen un pressupost de gairebé 390.000 euros

Els treballs a la resclosa de Matabosch duraran uns tres mesos
Els treballs a la resclosa de Matabosch duraran uns tres mesos | Aj. de Torelló
Osona.com
23 de juliol del 2021
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat aquesta setmana les obres per restituir l'entorn fluvial de l'assut de Matabosch, al riu Ter. El projecte inclou l'enderroc d'aquesta resclosa artificial, situada al límit dels termes municipals de Torelló i les Masies de Voltregà. Els treballs tenen un pressupost d'execució de 387.766,56 euros i una durada prevista d'uns tres mesos.

Les feines han començat amb l'esbrossada de la zona boscosa propera i seguiran amb els treballs d'enderroc de la resclosa i de l'estructura de comportes de desguàs de fons, que es faran en dues fases, una per cada marge del riu. En total, l'assut fa 1,85 metres d'alçada i 52 metres de llargada. 

Posteriorment, es perfilarà el marge de la llera en els 200 metres riu amunt, per tal de restablir el seu estat anterior, a més de replantar tota la zona amb espècies d'arbres que potenciïn la recuperació paisatgística del marge fluvial.

 
Arxivat a