Centelles

​Centelles rep estudis per millorar urbanísticament el municipi

La Diputació de Barcelona ha lliurat la documentació de dos sectors del municipi a l'Ajuntament

per Osona.com, Vic, Catalunya | 24 de juliol de 2021 a les 09:55 |
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Centelles l’estudi d’alternatives per a la millora urbanística a dos sectors del municipi. El document analitza dos àmbits del municipi amb l’objectiu d’establir l’estratègia de desenvolupament d’un subsector urbanístic existent i la nova delimitació d’un sector per a ús industrial. 

En el primer àmbit d’estudi s’analitzen els antecedents urbanístics del Sector S. XIX i es proposa una modificació puntual del planejament urbanístic general que afecti aquesta zona. Així és possible un increment de la reserva de sòl destinat a habitatge de protecció pública, millorar l’espai públic i preveure una reserva important d’apartament vinculat a l’estació de ferrocarril. També contempla crear una façana per al nucli històric del municipi i conformar una xarxa de recorreguts de natura i lleure amb el reconeixement de les rieres i els seus entorns naturals de qualitat ambiental i paisatgística tot preservant-los de la transformació urbanística.


En el segon àmbit d’actuació es proposa una intervenció mínima per obtenir una reserva de sòl industrial on es pugui desenvolupar el sostre industrial extret del subsector del Segle XIX. El document analitza els components ambientals, territorials, urbanístics i econòmics i proposa una estratègia d’ampliació del polígon de la Gavarra.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació