Empresa

Inka Guixà, de La Farga, entre les millors CEO d'Espanya segons Forbes

La directora general de l'empresa de ocupa la 16a posició al rànquing format per 35 dones

per Carles Fiter, Vic, Catalunya | 21 de juliol de 2021 a les 15:55 |
Inka Guixà, de la Farga | La Farga
L'osonenca Inka Guixà, de l'empresa La Farga, és una de les millors CEO d'Espanya. Així ho determina Forbes, la prestigiosa revista d'economia i finances, que anualment elabora diversos rànquings del món empresarial. Ocupa la 16a posició d'una llista formada per 35 dones. També és de les CEOs més joves i de les poques catalanes. També hi ha Sol Daurella i Alba Tous. Podeu consultar la llista en aquest enllaç.

Guixà és directora general -des de l'abril del 2017 quan va agafar el relleu del seu pare Oriol Guixà- i també vicepresidenta del consell d'administració de la metal·lúrgica. Per tant, és la segona màxima executiva d'aquesta empresa familiar, que compta amb uns 420 treballadors i una facturació de 1.000 milions d'euros el 2019.


És llicenciada en ADE i MBA per ESADE. També és consellera de SDILaFarga, LLC., presidenta del Consell d'Administració de Vicente Torns Distribution i membre de la junta directiva del RACC.

Per fer aquesta llista, Forbes estableix un tall de facturació superior als 300 milions d'euros el 2019 (l'últim exercici amb dades completes) i un tribunal d'experts -format per experts d'escoles de negocis, entitats financers o firmes de lideratge- ha valorat la gestió de les candidates.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació